ΣΤΙΒΟΣ

"Βασιλιάς" ο Πιστόριους στη φυλακή

"Βασιλιάς" ο Πιστόριους στη φυλακή

Κρατούμενος στην ίδια φυλακή με τον Όσκαρ Πιστόριους περιέγραψε τις συνθήκες διαμονής του διάσημου Παραολυμπιονίκη. Ο Πιστόριους θα εκτίσει την ποινή του σε κατ'οίκον περιορισμό στη βίλα του θείου του.

Το... μαρτύριο του Όσκαρ Πιστόριους επρόκειτο να τελειώσει την Παρασκευή (21/8). Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης θα αποφυλακιζόταν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Πρετόρια. Μετά από 10 μήνες παραμονής σχεδίαζε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του δηλαδή πέντε χρόνια, σε κατ'οίκον περιορισμό στην πολυτελή κατοικία του θείου του.

Μέχρι που το υπουργείο δικαιοσύνης αναίρεσε την απόφαση την Τετάρτη (19/8) με τον εκπρόσωπο του να ανακοινώνει πως η απόφαση για την αποφυλάκιση του Πιστόριους πάρθηκε πρόωρα και η αίτηση του θα επανεξεταστεί .

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2014. Η οικογένεια του άτυχου μοντέλου χαρακτηρίζει "επικίνδυνο" τον Όσκαρ και ζητάει να μην αποφυλακιστεί. Συζητήσεις φυσικά έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο Νοτιοαφρικανός θα ζει "φυλακισμένος" μέσα στην πολυτέλεια.

"Βασιλιάς" ο Πιστόριους στη φυλακή

Το σπίτι που θα παραμείνει ο Πιστόριους

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη που μετέδωσε τηλεοπτικό κανάλι ένας συγκρατούμενος του Πιστόριους, ο Μπόσγουελ Εμλόνγκο μίλησε για τις συνθήκες διαμονής του διάσημου αθλητή στη φυλακή. Το γεγονός πως είχε χρήματα σύμφωνα με τον Εμλόνγκο του εξασφάλισε προνόμια που δεν έχουν οι υπόλοιποι.

"Ο Πιστόριους ήταν ένας VIP φυλακισμένος. Όλα ήταν δωρεάν για εκείνον. Μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Πώς μπορείς να έχεις το δικό σου γυμναστήριο, ολόδικο σου γυμναστήριο; Στα κελιά μας δεν είχαμε κουρτίνες, το δικό του όμως ήταν έτοιμο προτού έρθει. Γιατί έχει χρήματα. Είναι ο Όσκαρ Πιστόριους".

Η οικογένεια του Πιστόριους διαψεύδει πως απόλαυσε προνομιακή μεταχείριση από τους δεσμοφύλακες. Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές ο Πιστόριους κατανάλωνε μόνο κονσέρβες, σαρδέλες και φασόλια, γιατί φοβόταν να δοκιμάσει το φαγητό της φυλακής, φοβόταν πως θα τον δηλητηρίαζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ