ΣΤΙΒΟΣ

Βαρκελώνη, Ντόχα, Γιουτζίν για το Παγκόσμιο

Βαρκελώνη, Ντόχα, Γιουτζίν για το Παγκόσμιο

Η Βαρκελώνη, η Ντόχα και το Γιουτζίν θα καταθέσουν υποψηφιότητα για να αναλάβουν τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου το 2019.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου δεν έχει φιλοξενηθεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήρθε η σειρά των Αμερικανών;

Έτσι πιστεύουν στο Γιουτζίν και θα καταθέσουν υποψηφιότητα προκειμένου να φιλοξενήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2019 στο θρυλικό "Χέιγουορντ Φιλντ", το στάδιο του πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Τη διοργάνωση θα διεκδικήσουν η Βαρκελώνη και η Ντόχα. Η πρωτεύουσα του Κατάρ είχε διεκδικήσει το 2011 το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο. Το εμιράτο φιλοξενεί κάθε χρόνο το πρώτο μίτινγκ της σειράς Diamond league.

Η Βαρκελώνη είχε διοργανώσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου το 2010, είναι μια πόλη αγαπητή στους αθλητές. Στη Σεβίλλη είχε φιλοξενηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1999.

Οι τρεις υποψήφιες θα καταθέσουν τους φακέλους τους στην IAAF τη Μεγάλη Τρίτη (15/4). Η νικήτρια θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο στο Μόντε Κάρλο στο περιθώριο του ετήσιου Gala. Το επόμενο καλοκαίρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στη "Φωλιά του Πουλιού" στο Πεκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ