ΣΤΙΒΟΣ

Βαδίζει ακόμα ο "παππούς" του παγκοσμίου

Βαδίζει ακόμα ο "παππούς" του παγκοσμίου

Ο 45χρονος Ισπανός Χεσούς Άνχελ Γκαρθία Μπραγάδο είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου (22-30/8). Ήταν 29 χρονών όταν γεννήθηκε ο νεαρότερος αθλητής που θα αγωνιστεί στη "Φωλιά του Πουλιού".

Η Ισπανία ανακοίνωσε την ομάδα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο. Απαρτίζεται από 39 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσα στα ονόματα συναντάμε τον Χεσούς Άνχελ Γκαρθία Μπραγάδο, ένα "θρύλο" του βάδην και έναν αθλητή που έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες.

Βλέπετε, πρωτοέκανε το ντεμπούτο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1993 στη Στουτγάρδη, έκτοτε δεν έχει απουσιάσει από καμιά διοργάνωση. Μετράει έντεκα σερί συμμετοχές (σ.σ. όσες έχει και η βαδίστρια από την Πορτογαλία, Σουζάνα Φέιτορ, η οποία είναι επιλαχούσα στην αποστολή της χώρας της) και λίαν συντόμως, αν όλα πάνε καλά, θα έχει δώδεκα!

Ο 45χρονος Γκαρθία Μπραγάδο αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 50χλμ. βάδην το 1993 και έχει κατακτήσει συνολικά τέσσερα μετάλλια στην απόσταση, με τελευταίο το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2009.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μαδρίτη, αλλά από το 1994 ζει στην καταλανική πόλη Σαντ Αντριά ντελ Μπέσος και είναι δημοτικός σύμβουλος. Δεν έχει καμιά διάθεση να σταματήσει και εδώ και πέντε χρόνια ξεκίνησε να αγωνίζεται στους μεγάλους Μαραθωνίους. Για τα 40α του γενέθλια έκανε δώρο στον εαυτό του τη συμμετοχή στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Ο Γκαρθία Μπραγάδο είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής στο Πεκίνο. Παραμένει το ίδιο ανταγωνιστικός παρά την προχωρημένη... αθλητικά ηλικία του. Ήταν 29 χρονών όταν γεννήθηκε ο νεαρότερος αθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο 16χρονος Κουβανός άλτης του μήκους, Μάικελ Μάσο με ατομικό ρεκόρ 8,12μ!

Δείτε εδώ την αποστολή της Ισπανίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ