ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτη όλων των εποχών στα 400 μέτρα η Μπελιμπασάκη

ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 / ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ (Eurokinissi Sports)
ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 / ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Μαρία Μπελιμπασάκη έτρεξε τα 400 μ. σε 51.84 και έγινε η τρίτη όλων των εποχών για την Ελλάδα. Πολύ καλή παρουσία του Τεντόγλου στη Στοκχόλμη, σταθερός ο Φιλιππίδης, άκυρη η Κυριακοπούλου.

Την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στα 400 μ. στον ανοιχτό στίβο σημείωσε η Μαρία Μπελιμπασάκη στη διάρκεια των αγώνων Βιλαέτια στον Πύργο. Η 27χρονη διένυσε την απόσταση σε 51.84 σε μια κούρσα που έγινε με αρκετό αέρα και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό, το οποίο ήταν 55.10 από το μακρινό 2011 και την εποχή όπου η αθλήτρια ήταν Κορασίδα.

Η Μπελιμπασάκη από την αρχή της χρονιά επέλεξε να ρίξει το βάρος της στα 400 μ. και τον χειμώνα έδειξε πως έχει τα περιθώρια να τρέξει πολύ γρήγορα. Το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα είναι 50.56 και ανήκει στην Φανη Χαλκιά, ενώ μπροστά από την Μπελιμπασάκη είναι η Χρυσούλα Γκουντενούδη με 51.81.

Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στα Τοφάλεια, όπου θα αγωνιστεί στα 200 μ. κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου θα τρέξει τόσο 200 μ. όσο και 400 μέτρα.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Diamond League της Στοκχόλμης. Ο 20χρονος άλτης κατέλαβε την έκτη θέση στο μήκος με καλύτερο άλμα στα 8,05 μ. (3,1) στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια.

Ο αθλητής με κανονικές συνθήκες σημείωσε 7,98 μ.(-0,3) στο τρίτο του άλμα, ενώ ξεκίνησε με 7,70 μ. (-1,3), συνέχισε με 7,80 (-1,2), είχε άκυρη την τέταρτη προσπάθεια και στην πέμπτη σημείωσε 7,83 μ. (1,7). Ο αέρας στη Στοκχόλμη άλλαζε συνεχώς και αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργεί θέματα στους άλτες, ενώ στέρησε κι ένα σπουδαίο ρεκόρ στον Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος στην έκτη και τελευταία προσπάθεια είδε τον πίνακα να γράφει 8,83 μ. με τον άνεμο ευνοϊκό 2,1 μέτρα.

Ο Κουβανός, ο οποίος με κανονικές συνθήκες είχε 8,50 μ., για άλλη μια φορά έδειξε πως δικαίως χαρακτηρίζεται ως η επόμενη μέρα στο αγώνισμα. Ο Τζεφ Χέντερσον ήταν δεύτερος με 8,39 μ. (3,4) και ο Λούβο Μανιόνγκα τρίτος με 8,25 μ. (0,7) στο μοναδικό έγκυρο άλμα του.

Στην ίδια διοργάνωση πήρε μέρος και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος ξεπέρασε τα 5,50 μ. και κατέλαβε την ένατη θέση στο επί κοντώ. Ο Φιλιππίδης στη συνέχεια είχε καλά άλματα στα 5,66 μ., ύψος που αν ξεπερνούσε θα αποτελούσε φετινό του ρεκόρ. Ο πρωταθλητής, πριν λίγες ημέρες ξεπέρασε τα 5,55 μ. στο Ίνσμπουργκ.

Στη Στοκχόλμη αγωνίστηκε και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,45 μ. στο επί κοντώ, ύψος στο οποίο ξεκίνησε τον αγώνα, αφού ένιωσε μια σύσπαση στον ραχιαίο. Νικήτρια ήταν η Σάντι Μόρις με 4,86 μ. και νέο φετινό ρεκόρ. Το επί κοντώ των γυναικών ήταν εκτός αγώνων diamond leagua και δεν είχε βαθμολογία.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ