ΣΤΙΒΟΣ

Τριπλός αποκλεισμός στο Ταλίν

Τριπλός αποκλεισμός στο Ταλίν

Κοροσίδου, Γκούσιν και Θεοδώρου έμειναν εκτός συνέχειας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στίβου που διεξάγεται στο Ταλίν.

Την έβδομη θέση στον Α' προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας έλαβε η Ηλιάνα Κοροσίδου, που ήταν η πρώτη ελληνική παρουσία της δεύτερης ημέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια στην τρίτη και τελευταία της βολή είχε προσπάθεια στα 63,13 μ., που της έδωσε την έβδομη θέση στο γκρουπ της, επίδοση που όμως, δεν ήταν αρκετή για να της δώσει μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Η "χάλκινη" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν, του 2014 μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της παρακολούθησε την εξέλιξη του δεύτερο γκρουπ, προκειμένου να δει αν θα φορέσει και πάλι τα αγωνιστικά της παπούτσια.

Τελικά η πρόκριση κρίθηκε στα 63,70 μ., επίδοση που ήταν μέσα στις δυνατότητες της αθλήτριας, που κατέλαβε στην 15η θέση του προκριματικού. Σε κάθε περίπτωση η Κοροσίδου μπορεί από τώρα να κάνει σχέδια για το επόμενο ΕυρωπαϊκόΠρωτάθλημα Νέων (2017), δεδομένο του ότι είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία. Η 19χρονη είχε ακόμη βολές στα 61,46 μ. και 62,88 μέτρα.

Η Αλένα Σομπάλεβα (Λευκορωσία) ήταν η μοναδική αθλήτρια του γκρουπ, που έπιασε το όριο (68,50 μ.) με την επιβλητική βολή των 70,53 μέτρα, ωστόσο η μεγάλη βολή σημειώθηκε στο Β΄γκρουπ από την Αλεξάντρα Ταβερνιέρ, που με 72,98 μ., πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης!

Η ημέρα στο Ταλίν ξεκίνησε με βροχή, που όμως, σταμάτησε λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος. Χαμηλή για τα δεδομένα της εποχής και είναι και η θερμοκρασία.

Πρόωρα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, η Τατιάνα Γκούσιν. Η Ελληνίδα ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο 1,79 μ., ωστόσο την πρόκριση στον τελικό της στέρησαν οι δύο χαμένες προσπάθειες στο συγκεκριμένο ύψος και φυσικά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή ημέρα, προκειμένου να "καθαρίσει" το 1,82 μ., όπου στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο πήχης.

Στον τελικό προκρίθηκαν δέκα αθλήτριες με άλμα στο 1,82 μ. και δύο με 1,79 μέτρα. Η Γκούσιν ξεκίνησε τον αγώνα της στα 1,75 μ., όπου είχε δύο χαμένες προσπάθειες. Την πρόκριση για τον τελικό πήραν τα φαβορί του αγώνα, η Ρωσίδα Μαρίγια Κούτσινα, η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης Αλέσια Τροστ (Ιταλία), η πρωταθλήτρια του επτάθλου Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο), αλλά και η Κύπρια Λεοντία Καλλένου.

Μακριά από το φετινό της 58.51 έμεινε η Εφη Θεοδώρου, που κατέλαβε την έκτη θέση στην 4η προκριματική σειρά των 400 μ. εμπ. με 60.35. Η Ελληνίδα, έφυγε αρκετά συντηρητικά στα πρώτα εμπόδια με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ακολουθήσει τον ρυθμό των υπολοίπων αθλητριών.

Νικήτρια της σειράς ήταν η Αουρέλιε Σαμπουντέζ με 57.91, ενώ την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείβσε η Σόνα Ρίτσαρντς με 57.40. Η πρόκριση στον ημιτελικό έκλεισε με επίδοση στα 59.29.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ