ΣΤΙΒΟΣ

Τον "έκοψαν", θα τους πάει στα δικαστήρια

Τον "έκοψαν", θα τους πάει στα δικαστήρια

Ο "αργυρός" παγκόσμιος πρωταθλητής στα 800 μέτρα, Νικ Σίμοντς έμεινε εκτός της αποστολής της αμερικανικής ομάδας για το παγκόσμιο στίβου. Αρνείται πεισματικά να φορέσει τα ρούχα του χορηγού της αμερικανικής ομοσπονδίας στίβου.

Η αμερικανική ομάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο απαρτίζεται από 130 αθλητές και αθλήτριες. Από την αποστολή λάμπει δια της απουσίας του ο Νικ Σίμοντς, 5ος Ολυμπιονίκης και "αργυρός" παγκόσμιος πρωταθλητής στα 800 μέτρα.

Ο 31χρονος δεν είναι τραυματίας, έμεινε εκτός ομάδας γιατί αρνήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιο που καλούνται όλοι οι Αμερικανοί αθλητές να κάνουν πριν από μια μεγάλη διοργάνωση. Ο Σίμοντς αρνήθηκε γιατί πιστεύει πως δεν πρέπει να είναι αναγκασμένος να φοράει τις επίσημες εμφανίσεις του χορηγού της αμερικανικής ομοσπονδίας (σ.σ. μέχρι το 2040), της Nike, θέλει να τιμήσει το δικό του το χορηγό, την εταιρεία Brooks.

Σε κάθε δημόσια εμφάνιση τους οι αθλητές είναι αναγκασμένοι να φέρουν το "σήμα της Νίκης" της αθλητικής εταιρείας από το Όρεγκον. Ο Σίμοντς καταγγέλει πως παραβιάζουν τα δικαιώματα του και είναι αποφασισμένος να σύρει την ομοσπονδία στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών στα δικαστήρια γιατί τον "έκοψαν". Η ομοσπονδία υποστηρίζει πως πρόκειται για απόφαση του αθλητή.

Μακριά από όλα αυτά στην αποστολή συμμετέχουν πέντε παγκόσμιοι πρωταθλητές από τη Μόσχα το 2013 (ΛαΣόν Μέριτ στα 400μ, Ντέιβιντ Όλιβερ στα 110μ. εμπόδια, Άστον Ίτον στο δέκαθλο, Μπριάνα Ρόλινς στα 100μ. εμπόδια και Μπρίτνεϊ Ρις στο μήκος).

Δεύτερος στο 100άρι στη Μόσχα το 2013 ο Τζάστιν Γκάτλιν είναι ο γρηγορότερος σπρίντερ στον κόσμο τις τελευταίες δύο σεζόν και θέλει να πάρει τα πρωτεία από τον Γιουσέιν Μπολτ. Οι δύο σπρίντερ αποφεύγουν ο ένας τον άλλο.

Το τρεμπλ (200μ, 400μ. και 4χ200μ.) αναζητεί η Άλισον Φίλιξ στις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ