ΣΤΙΒΟΣ

"Το μυστικό του Μενέα"

"Το μυστικό του Μενέα"

Ο γρηγορότερος λευκός όλων των εποχών Πιέτρο Μενέα έφυγε από τη ζωή το 2013, αλλά ένα ντοκιμαντέρ έρχεται να τον συστήσει στις επόμενες γενιές (video).

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Πιέτρο Μενέα, ένα ντοκιμαντέρ έρχεται να μας θυμίσει τη μεγάλη καριέρα του Ιταλού αθλητή, χρυσού Ολυμπιονίκη στα 200 μέτρα στη Μόσχα το 1980.

Το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε "το βέλος από το Νότο", όπως ήταν το παρατσούκλι του γεννημένου στην Απουλία, το 1979 με 19.72 δευτερόλεπτα, παραμένει και σήμερα ρεκόρ Ευρώπης.

Επί 16 χρόνια πρωταγωνιστούσε και σύμφωνα με δική του ομολογία, εγκατέλειψε την ενεργό δράση όταν χρησιμοποίησε ανθρώπινη αυξητική ορμόνη. Έκανε επανεμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ για την 5η συμμετοχή του σε ηλικία 36 ετών, δίχως να καταφέρει να περάσει στον τελικό.

Έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του 2013 στα 60 του χρόνια. Μέχρι την τελευταία του πνοή υπήρξε πολέμιος του ντόπινγκ, δίχως να παραλείπει να αναφέρεται στη δική του εμπειρία και το βάρος στη συνείδηση του.

Η νέα γενιά στην Ιταλία έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει ένα από τα σύμβολα του ιταλικού αθλητισμού χάρη στο ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου της "Repubblica", Εμανουέλα Αουντίζιο. Με τίτλο "το μυστικό του Μενέα" το ντοκιμαντέρ καλύπτει ολόκληρη τη ζωή του σπρίντερ από τη Μπαρλέτα και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ρώμης όπου έκανε πρεμιέρα.

Θυμηθείτε τι μας είχε πει ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης για τον Μενέα.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ