ΣΤΙΒΟΣ

Τι περιέχει η βαλίτσα του πληρέστερου αθλητή

Τι περιέχει η βαλίτσα του πληρέστερου αθλητή

Ένας μήνας, πέντε βαλίτσες, 18 ζευγάρια παπούτσια και 9 κιλά φαγητό. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο δέκαθλο, Άστον Ίτον και η επταθλήτρια γυναίκα του αποκαλύπτουν το περιεχόμενο των αποσκευών τους για το παγκόσμιο στίβου στο Πεκίνο (22-30/8).

Ο Άστον Ίτον είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο δέκαθλο. Οι δεκαθλητές είναι οι πληρέστεροι αθλητές στον κόσμο. Φυσικά, ο Αμερικανός είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου (22-30/8). Δεν αποκλείεται και η γυναίκα του, η Μπριάνι Τίσεν-Ίτον που αγωνίζεται με τον Καναδά να αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο έπταθλο. Είναι οι... Ίτον!

Οι δύο αθλητές που προπονούνται υπό τις οδηγίες του Χάρι Μάρα στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον, ταξίδεψαν ήδη για την Κίνα όπου κάνουν προπονήσεις. Στην ιστοσελίδα τους, weareeaton.com, μιλάνε για τα στοιχειώδη ενός ταξιδιού σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Χρειάζονται πέντε βαλίτσες, 18 ζευγάρια παπούτσια για να μην αναφέρουμε τον εξοπλισμό και το tape, 9 κιλά φαγητό και άλλα απαραίτητα όπως είναι ο φορτιστής, ο αντάπτορας και σακουλάκια με απορρυπαντικό.

Ας δούμε τι παίρνουν μαζί τους:

Παπούτσια

" Συνολικά παίρνουμε μαζί μας 16 ζευγάρια παπούτσια όταν ταξιδεύουμε. Συμπεριλαμβάνονται τα αγωνιστικά μας παπούτσια και άλλα που δεν φοράμε στους αγώνες".

Τι περιέχει η βαλίτσα του πληρέστερου αθλητή

Ρούχα

" Για αυτό το ταξίδι, χρειαζόμαστε αγωνιστικά ρούχα, ρούχα για την προπόνηση και κάποια ρούχα διακοπών, αφού θα πάμε στην Ιαπωνία για μια εβδομάδα μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συμβουλή: Να τυλίγετε τα ρούχα σας σε ρολά μέσα στη βαλίτσα. Έτσι μπορούν να χωρέσουν περισσότερα".

Τι περιέχει η βαλίτσα του πληρέστερου αθλητή

Φαγητό

" Πάντοτε παίρνουμε μαζί μας φαγητό όταν ταξιδεύουμε, αλλά συνήθως δεν τρελαινόμαστε. Στην Κίνα όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τι θα είναι διαθέσιμο σε εμάς και μολονότι απολαμβάνουμε να δοκιμάζουμε φαγητό από διαφορετικές κουζίνες, αλλά όταν πηγαίνουμε κάπου για να αγωνιστούμε μένουμε πιστοί σε αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Είναι σημαντικό να παίρνουμε τις πρωτεΐνες μας και τις βρίσκουμε σε τροφές όπως είναι ο σολωμός, ο τόνος, το κοτόπουλο σε κονσέρβα, το ξηρό κρέας, οι ξηροί καρποί και το βούτυρο από αμύγδαλο. Η βρώμη και τα δημητριακά κάνουν εύκολο το πρωινό και δεν πηγαίνουμε πουθενά δίχως τσίχλα ή ηλεκτρολύτες".

Τι περιέχει η βαλίτσα του πληρέστερου αθλητή

Διάφορα αντικείμενα

" Πρόκειται για μια σειρά αντικειμένων δίχως τα οποία δεν ταξιδεύουμε ποτέ. Σακούλες για τα άπλυτα και φακελάκια με απορρυπαντικό ρούχων έχουν προτεραιότητα όταν λείπεις για ένα μήνα. Πλένουμε πολλά ρούχα στο νιπτήρα. Παίρνουμε μαζί φορτιστές κινητών, αντάπτορες, ακουστικά και ωτοασπίδες για να περιορίσουμε το θόρυβο. Ένα σκληρό δίσκο με ταινίες γιατί καθόμαστε για ώρες στο ξενοδοχείο δίχως να έχουμε να κάνουμε κάτι. Μια κάμερα GoPro ώστε να φέρουμε σε όλους εσάς videos και πλάνα στο περιθώριο των αγώνων. Παυσίπονα για τον πονοκέφαλο. Μετά από δύο ημέρες αγώνων, πονάμε παντού. Και βέβαια τα διαβατήρια μας. Η Μπριάνι εχει ξεχάσει το δικό της αρκετές φορές"

Τι περιέχει η βαλίτσα του πληρέστερου αθλητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ