ΣΤΙΒΟΣ

Τεντόγλου, Καραλής και Αλεξούλη στην Οστράβα

Τεντόγλου, Καραλής και Αλεξούλη στην Οστράβα

Με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου (μήκος), του Εμμανουήλ Καραλή (επί κοντώ) και της Λίκη Αλεξούλη (μήκος) θα διεξαχθεί το "Indoor Gala" στην Οστράβα.

Στην Οστάβα μεταφέρεται την Πέμπτη (25/1) το αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού εκεί θα γίνει το "Indoor Gala" ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπης. Στη διοργάνωση θα δώσουν το παρών δύο αθλητές μας και μια αθλήτρια μας, που αναμένεται να έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο μήκος των Ανδρών, ο πρωταθλητής Ευρώπης στους Έφηβους Μίλτος Τεντόγλου κάνει τον πρώτο εκτός συνόρων αγώνα του και τον δεύτερο στη σεζόν. Ο αθλητής μετείχε στις 13 Ιανουαρίου στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά, όπου δίχως να δυσκολευτεί "προσγειώθηκε" στα 7,89 μ. και έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Στο μίτινγκ της Οστράβα θα έχει την ευκαιρία να βρει τον ρυθμό του με ολόκληρη την φόρα και να κυνηγήσει επιδόσεις ακόμη και πάνω από τα 8,00 μέτρα. Σε κάθε περίπτωση στόχος του αθλητή είναι να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα με φετινό 7,98 μ. και ο Ουκρανός Σέρχι Νικιφόροφ (7.94 μ.) δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα δυνατό αγώνα στο μήκος.

Στο επί κοντώ, ο Εμμανουήλ Καραλής λίγες μόλις ημέρες από το 5,65 μ. στο Γιάμπλονετς έχει κάθε λόγο να σκέφτεται επιδόσεις πάνω από τα 5,70 μέτρα. Το αγώνισμα Ανδρών και Γυναικών θα γίνει παράλληλα με τον πήχη να αλλάζει διαρκώς θέση, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό θα υπάρχουν και νικητές σε επίπεδο ομάδων. Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει μικτά ζευγάρια, με τον Έλληνα αθλητή να αγωνίζεται με την Τσέχα Σβαμπίκοβα. Νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή με το καλύτερο άθροισμα.

Το μεγαλύτερο όνομα στο επί κοντώ είναι ο Γιαν Κούντλιτσα, που στην Οστράβα θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή και του Πολωνού Ρόμπερτ Σομπέρο. Στις γυναίκες μετέχουν μεταξύ άλλων οι Γιουρίνα Πτατσνίκοβα (Τσεχία) και Ρομάνα Μαλάκοβα (Τσεχία).

Τον τρίτο της αγώνα στη σεζόν θα πραγματοποιήσει η Λίλη Αλεξούλη. Η πρωταθλήτρια του μήκους, ήταν παρούσα και στο μίτινγκ στην πόλη Γιάμπλονετς, όπου σημείωσε 6,29 μ. και είναι το ρεκόρ της στη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ