ΣΤΙΒΟΣ

Τέλος στη μυθική καριέρα της Μπεϊτία!

Spain's Ruth Beitia makes an attempt in the women's high jump qualification during the World Athletics Championships in London Thursday, Aug. 10, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Spain's Ruth Beitia makes an attempt in the women's high jump qualification during the World Athletics Championships in London Thursday, Aug. 10, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Την αποχώρησή της από την δράση ανακοίνωσε η Ρουθ Μπεϊτία. Η 38χρονη, που θεωρείται η κορυφαία Ισπανίδα αθλήτρια όλων των εποχών, αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και πήρε την απόφαση να αποσυρθεί, έχοντας σπουδαία επιτεύγματα στην καριέρα της.

Με τον χρόνο δεν τα βάζει κανένας. Είναι αμείλικτος, δεν ξεχωρίζει κανέναν, ούτε καν τους κορυφαίους ώστε να τους απολαμβάνουμε για όσο περισσότερο γίνεται. Η Ρουθ Μπεϊτία, πιθανότατα η καλύτερα Ισπανίδα αθλήτρια όλων των εποχών, σταμάτησε την καριέρα της σε ηλικία 38 ετών.

Η ίδια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την δράση, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών και μετά από μία σειρά εξετάσεων, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να συνεχίσει να αγωνίζεται, ξέροντας ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο ανταγωνιστική. Δεν θα το επέτρεπε στον εαυτό της.

"Έφτασα το κορμί μου πολλές φορές στα όριά του σε όλα τα χρόνια της καριέρας μου. Σταματάω την αθλητική μου καριέρα και κρατάω τις εμπειρίες μου για το υπόλοιπο της ζωής μου", ανέφερε η πρωταθλήτρια του άλματος σε ύψος, ανακοινώνοντας την απόφασή της.

Η πρώτη της παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση ήταν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου το 2002, ενώ δυο χρόνια μετά στην Αθήνα δεν κατάφερε να περάσει καν στον τελικό. Στο Πεκίνο το 2008 ήρθε τέταρτη, για να ακολουθήσουν οι μεγάλες επιτυχίες της.

Τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όπου τα τρία ήταν στον ανοιχτό και το ένα στον κλειστό στίβο και πέντε μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Η Ισπανίδα είχε μόνο ένα χάλκινο στον ανοιχτό το 2013 στη Μόσχα, ενώ θριάμβευσε πέρυσι στο Ρίο.

Επίσης, ήταν νικήτρια της σειράς αγώνων Diamond League το 2015 και το 2016, ενώ είχε αναδειχθεί νικήτρια στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2005 στην Αλμερία. Σταμάταει, έχοντας γεμάτη την τροπαιοθήκη της και είναι δεδομένο πως πέτυχε όλα όσα ήθελε στην τεράστια καριέρα της. Μια και μοναδική...

AP Photo/Matt Dunham

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ