ΣΤΙΒΟΣ

Τέλος εποχής για τον εμποδιστή Λατζί Ντουκουρέ

Τέλος εποχής για τον εμποδιστή Λατζί Ντουκουρέ

Ο Γάλλος εμποδιστής Λατζί Ντουκουρέ αποφάσισε να αποχωρήσει από τους στίβους μετά από μία σπουδαία καριέρα και δύο χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο του 2005.

Ο χρυσός πρωταθλητής κόσμου του 2005 στα 110μ. εμπόδια, Λατζί Ντουκουρέ, ανακοίνωσε το τέλος της σπουδαίας καριέρας του σε ηλικία 33 ετών.

Ο Γάλλος αθλητής ανακοίνωσε ότι η τελευταία παρουσία του θα είναι σε μίτινγκ του Παρισιού την Τετάρτη και στο εθνικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, εάν προκριθεί, στο τέλος Φεβρουαρίου.

"Είχα εκφράσει την επιθυμία μου στην αρχή της καριέρας μου, να συνεχίσω μέχρι τα 33. Πρέπει να σταματήσω. Ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, ίσως να έπρεπε να το κάνω νωρίτερα", δήλωσε μεταξύ άλλων στο "RMC".

Τα προβλήματα τραυματισμού τα τελευταία χρόνια και δη αυτό στον αχίλλειο τένοντα πέρυσι τον απέτρεψε από το να συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες, με συνέπεια να βρίσκεται ούτως ή άλλως στη "δύση" της πορείας του.

Ο γεννημένος στις 28 Μαρτίου 1983 Ντουκουρέ, έφτασε στην κορυφή του κόσμου στο παγκόσμιο του Ελσίνκι το 2005, όταν νίκησε τον χρυσό ολυμπιονίκη της Αθήνας, Λιου Ζιανγκ, και τον σπουδαίο Άλεν Τζόνσον, κατακτώντας την πρώτη θέση του βάθρου στα 110μ. εμπόδια. Στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε το χρυσό και για τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ., ενώ το 2005 κατέκτησε το χρυσό και στο ευρωπαϊκό κλειστού στη Μαδρίτη, στα 60μ. εμπόδια.

Η καριέρα του θα μπορούσε να είχε εκτιναχθεί νωρίτερα, αφού έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στους τρεις γύρους πριν από τον τελικό των 110μ. εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (όπου σημείωσε το πρώτο από τα τέσσερα γαλλικά ρεκόρ) και μάλιστα βρισκόταν στη 2η θέση μέχρι το τελευταίο εμπόδιο, όταν σκόνταψε, με συνέπεια να τερματίσει όγδοος.

Η καριέρα του δεν είχε την ίδια συνέχεια. Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου έφτασε μέχρι την 4η θέση στον τελικό των 110μ. εμπόδια, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Λονδίνο, τερμάτισε τελευταίος στην ημιτελική σειρά του. Μοναδική μεγάλη διάκριση σε αυτό το διάστημα ήταν το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. εμπόδια στο ευρωπαϊκό κλειστού στο Τορίνο το 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ