ΣΤΙΒΟΣ

Τελικοί για Μηλιαρά και Μέρλο στο Ευρωπαϊκό κ-20

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μηλιαράς στα 1.500μ. και ο Αντώνης Μέρλος στο ύψος εξασφάλισαν την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κ-20 που διεξάγεται στο Γκροσέτο.

Κούρσα τακτικής και ουσίας έκανε ο Γιώργος Μηλιαράς στον προκριματικό των 1.500μ. και ανταμείφθηκε με την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού κ-20. Ο αθλητής, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των Παίδων, τερμάτισε στην 5η θέση με 3.48.88, επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό ρεκόρ του (3.48.61).

Ο δρομέας του Μιχάλη Αναγνώστου θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το ρεκόρ του στον τελικό του Σαββάτου και να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα και μία νέα εντυπωσιακή παρουσία.

Στον προκριματικό των 1.500μ. έτρεξε και ο Χρήστος Παπούλιας, ο οποίος τερμάτισε στην 14η θέση της σειράς του σε 3.59.99.

Ο Μηλιαράς είναι ο πρώτος Έλληνας, που θα τρέξει σε τελικό 1.500μ., ύστερα από 28 χρόνια, αφού ο προηγούμενος που το είχε καταφέρει ήταν ο Παντελής Κολόκας το 1989.

Μέρλος έτοιμος για τη διάκριση στον τελικό

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον προκριματικό του ύψους ο Αντώνης Μέρλος και δίχως να χάσει καμία προσπάθεια προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου.

Ο αθλητής του Γιάννη Δαμβουνέλη ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,00μ. και συνέχισε επιτυχημένα στα 2,05μ., 2.09μ. και 2,12μ. Ο πήχης δεν χρειάστηκε να ανέβει στο 2,17μ., ύψος που είχε οριστεί ως όριο, αφού ακριβώς 12 αθλητές κατάφεραν να ξεπεράσουν το 2,12μ.

Πλέον ο Μέρλος μπορεί να σκέφτεται τον τελικό, εκεί όπου θα επιδιώξει να προσεγγίσει το 2,20μ., που πέτυχε στην Κατερίνη, επίδοση που είναι ικανή να του δώσει ένα καλό πλασάρισμα, γιατί όχι κι ένα μετάλλιο.

"Το 2,20μ. είναι μια επίδοση που μου δίνει την προοπτική για κάτι καλό στον τελικό. Γενικώς, πρέπει να είμαι προσγειωμένος, σε έναν αγώνα δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Άλλωστε δεν είναι η επίδοση με την οποία πας σε μια διοργάνωση, αλλά αυτή που τελικά κάνεις εκεί", είπε ο αθλητής, που στον προκριματικό έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Εξάλλου εκτός τελικού έμεινε ένα από τα φαβορί για μετάλλιο, ο Γερμανός Μίχοτα Λούκας, νικητής πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κ-18, με φετινό ρεκόρ 2,23μ.

Αποκλεισμός για λίγο του Ζήκου

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Ζήκος στον ημιτελικό των 100 μέτρων. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα τερμάτισε στην 6η θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς, που ήταν και η γρηγορότερη από τις τρεις, με 10.68 (0,3) και ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο την παρουσία του στο αγώνισμα.

Ο αθλητής κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο, ενώ θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει ακόμη και την πρόκριση στον τελικό, αφού η 8άδα έκλεισε σε 10.61, επίδοση μέσα στις δυνατότητες του.

24η η Μπαλαμούτη

Πολύτιμες εμπειρίες απέσπασε η Ζωή Μπαλαμούτη με τη συμμετοχή της στον προκριματικό του τριπλούν. Η Κορασίδα αθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 12,28 μ. στην τρίτη προσπάθεια και κατέλαβε την 24η θέση.

Έχασε ευκαιρία η Αδαμοπούλου

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου μετά την εμπειρία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 πέρυσι στο Μπίντγκοζ, βίωσε φέτος και αυτή της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Κορασίδα αθλήτρια έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,00 μ., ύψος με το οποίο προκρίθηκαν πέντε αθλήτριες. Η Αδαμοπούλου ολοκλήρωσε τον αγώνα της στα 3,90 μ. έμεινε στην 13η θέση του αγωνίσματος.

Δεν βρήκε ρυθμό η Σπανουδάκη

Στο β΄γκρουπ του προκριματικού της δισκοβολίας αγωνίστηκε η Κωνσταντίνα Σπανουδάκη. Η 19χρονη αθλήτρια δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό της κι έτσι έμεινε στην όγδοη θέση του γκρουπ της με καλύτερη προσπάθεια στα 46,97μ. Η αθλήτρια από την Κρήτη ήταν άκυρη στις δύο άλλες βολές της κι έτσι έμεινε στην 15η θέση στο σύνολο. Η 12άδα του τελικού έκλεισε στα 47,69μ., επίδοση που ήταν μέσα στις δυνατότητες της αθλήτριας.

Ατομικό ρεκόρ η Γκέλη

Το ατομικό της ρεκόρ στα 200μ. βελτίωσε η Ελένη Γκέλη, που ήταν 5η στην τέταρτη σειρά με 26.39 (0,3). Η 19χρονη νωρίτερα είχε στείλει τη σφαίρα στα 10,20μ. κι έτσι ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του 7αθλου με 2.905β. στην 25η θέση.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ