ΣΤΙΒΟΣ

Τελικό ο Φιλιππίδης, ατομικό ρεκόρ για Κυριαζή

Τελικό ο Φιλιππίδης, ατομικό ρεκόρ για Κυριαζή
PHOTO: JIRI KOTTAS 2014

Ο Κώστας Φιλιππίδης προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ και ο Γιάννης Κυριαζής σε αυτόν του ακοντισμού κάνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ. Έφτασε πολύ κοντά η Μπελιμπασάκη, δεν τα κατάφεραν οι άλλοι Έλληνες αθλητές.

Άνετο απόγευμα είχε ο Κώστας Φιλιππίδης στα προκριματικά του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωταθλήμα στίβου που διεξάγεται στο Άμστερνταμ, με τον Έλληνα πρωταθλητή να περνάει με την πρώτη του προσπάθεια τόσο τα 5,35μ. όσο και τα 5,50μ. και να εξασφαλίζει το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής χωρίς να χρειαστεί άλλη προσπάθεια.

Όσον αφορά στον έτερο εκπρόσωπό μας στο επί κοντώ, ο Δημήτρης Πατσουκάκης πέρασε τα 5,35μ. με τη δεύτερη προσπάθεια αλλά δεν τα κατάφερε στα 5,50μ και έτσι έμεινε εκτός τελικού.

Πρόκριση και ατομικό ρεκόρ για Κυριαζή

Δύο βολές ήταν αρκετές για τον Γιάννη Κυριαζή, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον αυριανό τελικό του ακοντισμού, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Ο 20χρονος αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 77,20 μ. και στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε 81,92 μ. για να πιάσει το όριο και να βελτιώσει το 81,87 μ., που ήταν το ρεκόρ του από φέτος. Ο Κυριαζής στη διάρκεια της σεζόν ακολούθησε συντηρητική προπόνηση και επέλεξε να κάνει λίγους αγώνες, προκειμένου να μην επιβαρύνει τον ώμου του. Ο αθλητής τραυματίστηκε σοβαρά τον χειμώνα μετά το ατύχημα με το ποδήλατο του και χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο στον ώμο.

Ο Κυριαζής έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στον αυριανό τελικό, σε ένα αγώνισμα με μεγάλη παράδοση από Ελληνες αθλητές, αλλά καμία διάκριση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Κυριαζής, ο οποίος έστειλε το ακόντιο πάνω από τα 80 μ., για δεύτερη φορά στην καριέρα του, σημείωσε την τέταρτη επίδοση στο γκρουπ του και την έκτη στο σύνολο. Εξι από τους δώδεκα που προκρίθηκαν το κατάφεραν με βολές πάνω από το όριο, με καλύτερο όλων τον νικητή πριν από δύο χρόνια στη Ζυρίχη Αντι Ρουσκάνεν με 88,23 μέτρα. Στον τελικό πέρασε και ο Γερμανός Τόμας Ρόχλερ (83,98), ο αθλητής με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Στο β΄προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού αγωνίστηκε ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης, ο οποίος δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε. Ο πρωταθλητής μας είχε καλύτερη βολή στα 77,86 μ., που του έδωσε την 11η θέση στο γκρουπ του. Ο αθλητής είχε ακόμη βολές στα 73,92 μ. και 72,06 μέτρα.

Έξω για μία θέση η Μπελιμπασάκη

Η Μαρία Μπελιμπασάκη έφτασε για τρίτη φορά σε ημιτελικό των 200 μέτρων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και άγγιξε όσο ποτέ άλλοτε τη συμμετοχή της στον τελικό. Η Ελληνίδα τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς με 23.16 και έμεινε στην ένατη θέση στο σύνολο με την όγδοη αθλήτρια να περνάει με 23.14.

Η Μπελιμπασάκη έκανε πολύ καλή κούρσα, αφού κατάφερε να κρατηθεί στη στροφή, όπου ο αέρας ταλαιπώρησε τις αθλήτριες και να ανέβει στα τελευταία μέτρα για να "κλέψει" μία θέση πάνω στη γραμμή του τερματισμού.

Η αθλήτρια μετά από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στα 100 μέτρα. Η 26χρονη θα τρέξει στην δεύτερη διαδρομή της πρώτης σειράς και θα διεκδικήσει να είναι ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες αθλήτριες, προκειμένου να τρέξει στον ημιτελικό.

Εκτός τελικού Αλεξούλη και Κολοκυθά

Η Χάιδω Αλεξούλη έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό του μήκους καθώς είχε καλύτερο άλμα στα 6,43μ. επίδοση που της έδωσε την 14η θέση στο σύνολο. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα της στα 6,23 μ., συνέχισε στα 6,43 μ. και στην τρίτη της προσπάθεια ήταν άκυρη.

Η 12άδα του τελικού ολοκληρώθηκε με άλμα στα 6,46 μ. επίδοση που ήταν μέσα στις δυνατότητες τόσο της Αλεξούλη, όσο και της Κολοκυθά. Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα καθώς είχε άκυρο το άλμα κι έπειτα προσπάθειες στα 5,91 μ. και 5,88 μέτρα. Μόλις τρεις αθλήτριες έπιασαν το όριο των 6,60 μ., με την Ιβάνα Σπάνοβιτς να είναι καλύτερη από όλες με 6,90μ.

Αποκλεισμός και για Σκαρβέλη

Στον προκριματικό της σφαιροβολίας αγωνίστηκε η Σταματία Σκαρβέλη, η οποία είχε καλύτερη βολή στα 15,50 μ., επίδοση που της έδωσε την 13η θέση στο γκρουπ της. Η νεαρή είχε μία άκυρη βολή, ενώ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 14,49 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ