ΣΤΙΒΟΣ

Τελικό με μία βολή ο Κυριαζής, πρόκριση κι η Πόλακ

Τελικό με μία βολή ο Κυριαζής, πρόκριση κι η Πόλακ

Ο Γιάννης Κυριαζής κυριάρχησε στα προκριματικά του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κ-23 στην Πολωνία. Στον τελικό του αγωνίσματός της και η Ελένη Πόλακ.

Τον έκτο αγώνα στη σεζόν και την δέκατη βολή του πραγματοποίησε στο Μπίντγκοζ ο Γιάννης Κυριαζής, στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κ-23.

Ο κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας του για το 2017 και ένας εκ των κορυφαίων φέτος στον κόσμο στην κατηγορία των Ανδρών, σημείωσε 78,43μ. και προκρίθηκε εύκολα στον τελικό του Σαββάτου.

Ο αθλητής είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, δεδομένο του ότι το αγωνιστικό του επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σε κάθε περίπτωση όμως, για να μπορέσει να πετύχει το στόχο του, θα πρέπει να μην έχει ενοχλήσεις στον αγκώνα, ώστε να είναι σε θέση να εκτελέσει περισσότερες από μία βολές, που, όμως, είναι φυσιολογικό, θα χρειαστούν σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Κυριαζής έχει πετύχει φέτος 88,01 μ., ενώ προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση της Λιλ, όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση με 86,33 μ., επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη της καριέρας του.

Οι 12 αθλητές του τελικού

Κυριαζής (Ελλάδα) 78,43μ.

Νόβακ (Ρουμανία) 77,00μ.

Μαρντάρε (Μολδαβία) 76,09μ.

Ματουσεβίτσιους (Λιθουανία) 75,54μ.

Ρίβατς 74,99

Χελάντερ (Φινλανδία) 73,13μ.

Ονσέλ (Τουρκία) 72,69μ.

Μπονεβίτ (Γερμανία) 72,39μ.

Ιζοτάου (Λευκορωσία) 72,14μ.

Γκούντμουντσον (Ισλανδία) 72,05μ.

Γκιουγέρα (Ισπανία) 71,48μ.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΑΚ

Η πρώτη συμμετοχή της Ελένης Πόλακ σε μεγάλη διοργάνωσή με τα ελληνικά χρώματα συνδυάστηκε με μια μεγάλη επιτυχία. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη κατάφερε να πετύχει τον πρώτο της στόχο και να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό του επί κοντώ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Η 21χρονη αθλήτρια πέρασε το όριο των 4,20μ. και δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη τους. Αντίθετα παρά το γεγονός ότι έκανε δύο άκυρα στο παραπάνω ύψος, κατάφερε να βρει τον τρόπο, στην τελευταία της προσπάθεια να δείξει ψυχραιμία και να πετύχει το στόχο της.

Η Πόλακ έχει ατομικό ρεκόρ 4,35μ., που αν βελτιώσει είναι πιθανό να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στον τελικό του Σαββάτου. Το επίπεδο του αγώνα θα είναι σε μέτρα της, αφού με εξαίρεση τρεις αθλήτριες, οι υπόλοιπες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως στον τελικό πέρασαν 13 αθλήτριες, με το όριο των 4,20μ.

"Ήταν η πρώτη φορά που μετείχαν σε μια τέτοια διοργάνωση, οπότε όλα μου φάνηκαν διαφορετικά και με εντυπωσίασαν. Μπαίνοντας στον προκριματικό είχα στο μυαλό μου, πως το όριο θα ήταν εύκολη υπόθεση και αυτό φαίνεται πως με αποσυντόνισε. Δεν έπρεπε να το έχω αντιμετωπίσει έτσι, γιατί στο επί κοντώ δεν ξέρεις ποτέ πως θα πάνε τα πράγματα. Είναι σημαντικό για εμένα που κατάφερα να αντιδράσω στην τρίτη προσπάθεια στο 4,20μ. και τελικά να περάσω στον τελικό. Τώρα σκέφτομαι τον αγώνα του Σαββάτου, όπου θέλω μια επίδοση καλύτερη από το 4,35μ., που είναι το ρεκόρ μου. Σίγουρα θα ήθελα κι ένα μετάλλιο, όμως, ο στόχος είναι να βρεθώ στην πρώτη εξάδα", είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ