ΣΤΙΒΟΣ

Ταξίδεψε στην Αυστραλία μέσα σε κουτί!

Ταξίδεψε στην Αυστραλία μέσα σε κουτί!

Ο Αυστραλός ακοντιστής Ρετζ Σπιρς επέστρεψε αεροπορικώς στην πατρίδα του, την Αυστραλία κλεισμένος σε ένα κουτί, γράφει βιβλίο για τη ζωή του.

Είναι μια από τις απίστευτες ιστορίες που είτε τις πιστεύεις, είτε όχι. Το 1964 ο 22χρονος Ρετζ Σπιρς ήταν ένας φέρελπις ακοντιστής που ήθελε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Αυστραλός αναγκάστηκε να πάει στη Μεγάλη Βρετανία για να κάνει αγώνες και να προπονηθεί. Όπως πολλοί αθλητές δεν κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Μόνος, άφραγκος και δίχως εισιτήριο επιστροφής στην πατρίδα του, ο Σπιρς βασίστηκε στην εξυπνάδα του. Και στην απίστευτη τύχη του. Σκέφτηκε να ταξιδέψει λαθραία στην Αυστραλία, ένα ταξίδι που κόστιζε μια περιουσία. Σκέφτηκε να κόψει και να κατασκευάσει ένα κουτί, να του κάνει τρύπες και να ταξιδέψει μέσα σε αυτό αεροπορικώς στην πατρίδα του.

Συνεργός του στο... έγκλημα ήταν ο Βρετανός συναθλητής του, Τζον ΜακΣόρλεϊ. Η κατασκευή έγινε στο σπίτι του τελευταίου στο Τουίκεναμ. Ο Σπιρς προσπάθησε να βολευτεί μέσα στο κουτί, έχοντας μαζί του ορισμένες κονσέρβες ροδάκινο και χυμό φρούτων. Ο ΜακΣόρλεϊ κάρφωσε το κουτί και χάραξε τις λέξεις "Χρήματα προς παράδοση".

Πήγε το κουτί με τον Σπιρς μέσα στο αεροδρόμιο "Χίθροου", άγνωστο πως φόρτωσε το κουτί σε μια πτήση Λονδίνο-Νέο Δελχί. Ο Σπιρς επέστρεφε στην πατρίδα του δίχως την ολυμπιακή πρόκριση, αλλά μέσα σε ένα κουτί δίχως να πληρώσει λίρα.

Στο Νέο Δελχί το κουτί πήγε να πέσει κάτω κατά τη μεταφορά του με το γερανό. Τελικά το κουτί έφτασε στο Περθ μετά από πέντε μέρες, παρέμεινε στην αποθήκη, καθώς δεν το ζήτησε κανείς. Μέσα στο σκοτάδι ο Σπιρς έβγαλε το μαχαίρι του και απεγκλωβίστηκε. Κάνοντας ωτοστόπ διέσχισε την Αυστραλία και έφτασε στο σπίτι του, στην Αδελαΐδα όπου τον περίμεναν η γυναίκα του και η κόρη του.

Η γυναίκα του ΜακΣόρλεϊ, η Τζούλια και ο γιος της, ο Μάρκους συγκέντρωσαν τις απίθανες περιπέτειες του Ρετζ σε ένα βιβλίο με τίτλο "Out of the Box" δηλαδή "Έξω από το κουτί".

Αλήθεια ή ψέματα ο Ρετζ ήταν... ωραίος τύπος. Το 1980 δραπέτευσε από την πατρίδα του και ενώ βρισκόταν εκτός φυλακής με εγγύηση για διακίνηση ναρκωτικών. Τέσσερα χρόνια μετά συνελήφθη στη Σρι Λάνκα, προσπαθώντας να περάσει ναρκωτικά κρυμμένα σε ένα κασετοφωνάκι. Είχε αλλάξει την ταυτότητα του σε Πατρίκ Κλοντ Αλμπέρ Λεντό, Γάλλο υπήκοο υπεράνω υποψίας. Τον έστειλαν πίσω στην Αυστραλία όπου εξέτισε δεκαετή κάθειρξη.

Κι επειδή το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, η κόρη του, για χάρη της οποίας διέσχισε τρεις ηπείρους κλεισμένος σε ένα κουτί, μπήκε στη φυλακή το 2011 για εμπόριο ναρκωτικών.

Πηγή: Telegraph

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ