ΣΤΙΒΟΣ

Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο κλειστού στο Μπέρμιγχαμ

Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο κλειστού στο Μπέρμιγχαμ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ (1-4/3) είναι το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα και ένα από τα σημαντικότερα του 2018. Αυτά είναι τα όρια και οι προϋποθέσεις.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ (1-4/3) είναι το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα και ένα από τα σημαντικότερα του 2018.

Η βρετανική πόλη φιλοξενεί για δεύτερη φορά τη διοργάνωση, αρκετά χρόνια από το μακρινό 2003 και ευελπιστεί σε μια εξίσου καλή διοργάνωση. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διοργάνωση, καθώς και τα όρια συμμετοχής, που είναι ίδια με εκείνα της IAAF.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, που προωθεί τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια ομοσπονδία, με στόχο να κάνει ακόμη πιο ελκυστικό το προϊόν της, στη φετινή διοργάνωση θα γίνουν απευθείας τελικοί σε έξι αγωνίσματα.

Η ομοσπονδία αποφάσισε πως σε αυτά τα αγωνίσματα (ύψος Α/Γ, επί κοντώ Α/Γ, μήκος Α/Γ τριπλούν Α/Γ, σφαιροβολία Α/Γ, 3.000 μ. Γ) πως τα όρια θα ισχύσουν από την 1/1/2017. Αυτό σημαίνει πως ήδη τρεις αθλητές μας, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Μίλτος Τεντόγλου, έχουν ήδη τις απαραίτητες επιδόσεις.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα αγωνίσματα οι αθλητές και αθλήτριες μας θα πρέπει να διεκδικήσουν τα όρια από την 1 Ιανουαρίου του 2018.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Τα όρια συμμετοχής θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί από 1/1/2017 μέχρι και τις 19/2/2018 ΜΟΝΟ για τα αγωνίσματα που θα γίνουν απευθείας τελικοί (Ύψος Α/Γ- Επί κοντώ Α/Γ- Μήκος Α/Γ- Τριπλούν Α/Γ- Σφαιροβολία Α/Γ, 3.000 μ. Γ). Σε περίπτωση που τα όρια έχουν επιτευχθεί το 2017 είναι απαραίτητο ο αθλητής-τρια να πιστοποιήσει την καλή του αγωνιστική κατάσταση.

Για τα υπόλοιπα αγωνίσματα τα όρια συμμετοχής πρέπει να επιτευχθούν από 1/1/18 έως 19/2/18 στις παρακάτω διοργανώσεις:

Α) Ημερίδες κλειστού στίβου ΣΕΓΑΣ- ΣΕΦ 21/1/2018 και 26/1/2018.

Β) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου 10-11/2/2018.

Γ) Διεθνή μίτινγκ της ΙΑΑF και ΕΑΑ ή στο IAAF World Indoor Tour (με έγκριση ή ενημέρωση του Τομέα Εθνικών Ομάδων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει η διοργάνωση υπηρεσία Ντόπινγκ-κοντρόλ.

Δ) Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Α/Γ 17-18/2/2018.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν (2) αθλητές-τριες, ανά αγώνισμα από κάθε χώρα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, που ένας αθλητής-τρια πετύχει επίδοση που αποτελεί όριο πρόκρισης θα πρέπει να περάσει από έλεγχο Ντόπινγκ στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Επίσης η IAAF ανακοίνωσε τα παρακάτω:

Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα του World Indoor Tour προκρίνονται αυτόματα με Wild Card της IAAF και με την σύμφωνη γνώμη της οικείας ομοσπονδίας.

Στα σύνθετα αγωνίσματα θα συμμετάσχουν 12 αθλητές-τριες ως εξής:

Α) Ο νικητής-τρια του 2017 του Combined Events Challenge

Β) Οι 5 καλύτερες επιδόσεις του 2017 (έως 31/12/17) περιορισμένες σε έναν αθλητή ανά χώρα,

Γ) Οι 5 καλύτερες επιδόσεις το 2018 (έως 12/2/18) και

Δ) Έναν αθλητή αθλήτρια που θα καλέσει κατά την κρίση της η IAAF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ