ΣΤΙΒΟΣ

Street Pole Vault σπαρμένο με διαμάντια

Street Pole Vault σπαρμένο με διαμάντια
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φιλιππίδης επιστρέφει στους αγώνες την Τετάρτη (2/9) στο Diamond League της Ζυρίχης και σε μια μορφή αγώνων, αγαπητή στους επικοντιστές.

Οι αγώνες επί κοντώ σε δημόσιους δρόμους πρωτοδιοργανώθηκαν στη Γερμανία, προκειμένου οι Γερμανοί αθλητές να προσελκύσουν κοινό και βέβαια να συστήσουν το αγώνισμα τους στα νέα παιδιά.

Τα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνεται και αγώνας Street Pole Vault στην Αθήνα (Ζάππειο, Μαρίνα Ζέας, πλατεία Συντάγματος) και τώρα ήρθε η σειρά του Diamond League.

Στον προτελευταίο αγώνα, στη Ζυρίχη οι διοργανωτές βγάζουν το επί κοντώ εκτός σταδίου, φιλοξενώντας τον αγώνα στο κεντρικό σταθμό τρένων την Τετάρτη (2/9). Φυσικά ο Κώστας Φιλιππίδης θα είναι παρών μετά τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, όπου δεν κατάφερε να αγωνιστεί στον τελικό σε μια από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έχει δύο νίκες φέτος, στη Ντόχα και στο Παρίσι, θα αντιμετωπίσει τον Καναδό παγκόσμιο πρωταθλητή Σον Μπάρμπερ, τον Γερμανό νικητή στη Μόσχα το 2013, Ραφαέλ Χολζντέπε και τον Πολωνό Πάβελ Βογιεκόβσκι δηλαδή τους τρεις από τους τέσσερις αθλητές στο βάθρο της "Φωλιάς του Πουλιού", αλλά όχι τον παγκοσμιο ρέκορντμαν Ρενό Λαβιλενί.

Ο Γάλλος αναμένεται να αγωνιστεί στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες όπου και θα παραλάβει το "διαμάντι" του πρώτου της βαθμολογίας. Ο Φιλιππίδης θα βρίσκεται εκεί στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ νωρίτερα θα αγωνιστεί στο Βερολίνο.

Στο επί κοντώ γυναικών την Πέμπτη (3/9) θα αγωνιστούν η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει το "διαμάντι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ