ΣΤΙΒΟΣ

Στον τελικό του Παγκοσμίου κ-20 οι Μέρλος και Σάκης

Στον τελικό του Παγκοσμίου κ-20 οι Μέρλος και Σάκης
EUROKINISSI

Δύο προκρίσεις σε τελικό από τους Αντώνη Μέρλο και Νίκο Σάκη και μία πρόκριση σε ημιτελικό από τον Άρη Δρίτσα περιελάμβανε η Πέμπτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κ-20.

Ο Αντώνης Μέρλος πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του ύψους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κ-20 στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Ο 19χρονος είχε καλύτερο άλμα στα 2,12μ. και μπορεί στη συνέχεια να μην κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,15μ., ωστόσο στο σύνολο τους οι αθλητές έμειναν χαμηλά κι έτσι η 12άδα του τελικού συμπληρώθηκε και με άλτες που είχαν ξεπεράσει τα 2,12μ.

Ο Μέρλος ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,05μ. με επιτυχημένο άλμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 2,09μ., ενώ πέρασε με τη 2η τα 2,12μ. Ο Έλληνας αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση στον πρωινό τελικό της Κυριακής να διεκδικήσει μεγαλύτερα άλματα.

Εξαιρετική κούρσα από Σάκη και τελικός

Ο Νίκος Σάκης επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση και προκρίθηκε στον τελικό των 3.000μ. στιπλ.

Ο νεαρός αθλητής τερμάτισε στην 4η θέση της πρώτης σειράς σε 8.59.58, στην πρώτη κούρσα της ζωής του κάτω από τα 9.00.00.

Ο Σάκης επέλεξε από την αρχή να ακολουθήσει του προπορευόμενους αθλητές και δεν είχε κανένα θέμα να διατηρηθεί εκεί μέχρι το φινάλε, τερματίζοντας με σχετική ευκολία και φυσικά πανηγυρίζοντας την μεγάλη του επιτυχία.

Νικητής στην κούρσα του Έλληνα αθλητή ήταν ο Αλμπέρτ Τσεμουτάι (Ουγκάντα) με 8.49.47 και ακολούθησε ο Αιθίοπας Τακέλε Νιγκάτε με 8.51.17. Ο 19χρονος είχε ατομικό ρεκόρ 9.02.44, από το μίτινγκ του Μπίντγκοζ τον περασμένο Μάιο.

Ατομικό ρεκόρ και ημιτελικός για τον Δρίτσα

Για 6η φορά στη διάρκεια της σεζόν ο Άρης Δρίτσας βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ του, μόνο που αυτή τη φορά, μαζί με το νέο ρεκόρ πήρε και την πρόκριση για τον ημιτελικό.

Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε στην 4η θέση της σειράς του σε 51.39, πολύ κοντά στον Σουηδό Καρλ Μπένγκστρομ (51.35), ο οποίος πήρε την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό. Ο Δρίτσας επιβεβαίωσε την ανοδική κατάστασή του και πλέον βάζει πλώρη για τον αυριανό ημιτελικό, εκεί όπου θα διεκδικήσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Δρίτσας μπορεί να πέρασε με βάση την επίδοση του, ωστόσο ο χρόνος του ήταν ο 8ος, στο σύνολο των 24 αθλητών, που θα συνεχίσουν στην διοργάνωση.

Ο Δρίτσας θα τρέξει στην πρώτη ημιτελική σειρά και με 51.39 έχει την 7η επίδοση. Την πρόκριση για τον τελικό θα παρουν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις στο σύνολο των σειρών.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Η ομάδα 4Χ100 μ. των εφήβων ρίχνεται αύριο στην μάχη της διάκρισης στην 4η ημέρα του Παγκοσμίου.

Η ελληνική τετράδα, η οποία απαρτίζεται από τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Καΐκη, Σωτήρη Κομιανό - Γραββάνη και Σωτήρη Γκαραγκάνη, θα τρέξει στον 8ο διάδρομο της 2ης ημιτελικής σειράς. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Στον 1ο προκριματικό γκρουπ του τριπλούν θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Πανταζής, με το όριο να έχει οριστεί στα 15,83μ. Ο αθλητής του Κώστα Ηλία έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό, παρά το γεγονός ότι έχασε αρκετό μέρος της προετοιμασίας του, λόγω των εξετάσεων. Ο Έλληνας αθλητής έχει πετύχει φέτος 15,83μ.

Στον ημιτελικό των χαμηλών εμποδίων θα πάρει μέρος ο Δρίτσας, ο οποίος έχει πετύχει ήδη το στόχο του, αφού στον προκριματικό σημείωσε 51.39 και βελτίωσε το ατομικό του. Ο Δρίτσας θα τρέξει στην 1η ημιτελική σειρά και με 51.39 έχει την 7η επίδοση. Την πρόκριση για τον τελικό θα παρουν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτερες επιδόσεις.

Το πρόγραμμα

18.00 Τριπλούν (Ε) πρ. Πανταζής

18.30 4Χ100 μ. (Ε) πρ.

19.28 400 μ. εμπ. (Ε) Ημ. Δρίτσας

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ