ΣΤΙΒΟΣ

Στον τελικό η Κοροσίδου!

Στον τελικό η Κοροσίδου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Ηλιάνα Κοροσίδου για να πάρει την πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Μπίντγκοζ αφού έστειλε τη σφύρα της στα 65,34 μ.

Η Ηλιάνα Κοροσίδου επέστρεψε εκεί όπου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, προκειμένου να ...γράψει την ιστορία αλλιώς. Η κορυφαία αθλήτρια της σφυροβολίας των τελευταίων ετών έκανε εξαιρετικό αγώνα στην δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Μπίντγκοζ και με μία βολή στα 65,34 μ. προκρίθηκε στον αυριανό τελικό.

Η Κοροσίδου ταξίδεψε στο Μπίντγκοζ με φετινό 65,83 μ. και δείχνει έτοιμη να απειλήσει το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 66,68 μέτρα. Η 23χρονη το 2014 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, ενώ ένα χρόνο μετά συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στη διοργάνωση που έγινε στο Ταλίν δεν κατάφερε να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση κι έτσι περιορίστηκε σε συμμετοχή στον προκριματικό. Σήμερα, δύο χρόνια από εκείνη την εμφάνιση η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον πατέρα της Κώστα Κοροσίδη, δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να επιστρέψει στις διακρίσεις. Ο τελικός θα είναι υψηλού επιπέδου, αφού υπάρχουν αρκετές αθλήτριες ικανές να στείλουν τη σφύρα μακριά,

Η Σταματία Σκαρβέλη δεν ξεκίνησε την ημέρα όπως θα ήθελε, αφού έμεινε μακριά από το ατομικό της ρεκόρ στη σφυροβολία και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος. Η Ελληνίδα μπήκε σφιγμένη στον αγώνα και μετά τις δύο άκυρες προσπάθειες έστειλε τη σφύρα στα 60,99 μ., επίδοση που της έδωσε την 12η θέση στο γκρουπ της. Η Σκαρβέλη το απόγευμα θα αγωνιστεί στον προκριματικό της σφαιροβολίας, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλή παρουσία και γιατί όχι και την πρόκριση στον τελικό, αφού το όριο των 14,90 μ. είναι στις δυνατότητες της.

Στον προκριματικό των 1.500 μ. αγωνίστηκε η Αναστασία Μαρινάκου, που δεν κατάφερε να κινηθεί κοντά στο φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου τερμάτισε στην πέμπτη θέση της πρώτης σειράς σε 4.25.80 και κατέλαβε την 14η θέση στο σύνολο. Η Μαρινάκου φάνηκε επηρεασμένη από τον τραυματισμό στη Λιλ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ