ΣΤΙΒΟΣ

Στον ημιτελικό Κιάφα και Καραγιάννη

Στον ημιτελικό Κιάφα και Καραγιάννη

Την πρόκριση στον ημιτελικό των 400μ. εμπ. προκρίθηκαν οι Άννα Κιάφα και Ολυμπία Καραγιάννη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων.

Ούτε η βροχή, ούτε το άγχος του…βάρους μιας μεγάλης διοργάνωσης δεν στάθηκαν εμπόδιο στην Αννα Κιάφα και στην Ολυμπία Καραγιάννη. Οι δύο Ελληνίδες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και κατάφεραν να σταθούν επάξια στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας παίρνοντας την πρόκριση για τον ημιτελικό των 400 μ. εμπ.

Η Κιάφα ήταν πέμπτη στην πρώτη σειρά με 61.30, που δεν της έδωσε απλώς την πρόκριση, αλλά είναι νέο ατομικό της ρεκόρ (61.41). Εξίσου αποτελεσματική ήταν η παρουσία της Καραγιάννη στην τέταρτη και τελευταία σεριά. Η νεαρή αθλήτρια ήταν πέμπτη με 61.66, πολύ κοντά στο ρεκόρ της (61.57). Οι δύο αθλήτριες σημείωσαν την 15η και 16η θέση του προκριματικού και πλέον ετοιμάζονται για την αυριανή κούρσα τους, στις 21.30 ώρα Ελλάδας, έχοντας ως στόχο, ανάλογες και καλύτερες εμφανίσεις. Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε η Αμερικανίδα Σίντνει Μαγκλάουγκλιν με 56.81.

Καλή εμφάνιση προγραμμάτισε ο Γιώργος Καλογεράκης, που έτρεξε κοντά στο ατομικό του ρεκόρ στον προκριματικό των χαμηλών εμποδίων. Ο αθλητής του ΟΦΗ ήταν πέμπτος στη σειρά του με 53.71, πολύ κοντά στο 53.47,που είναι η επίδοση που σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Τρικάλων και 27ος στο σύνολο.

Στην 7η θέση του γκρουπ του και την 17η στο σύνολο κατέλαβε ο Δημήτρης Μονώπολης στον προκριματικό του τριπλούν. Ο 17χρονος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 14,75 μ., από το τρίτο και τελευταίο του άλμα.

Στο Α΄προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού αγωνίστηκε η Αφροδίτη Μανιού, που είχε καλύτερη βολή στα 48,42 μέτρα και έχασε για μία μόλις θέση την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Η νεαρή ξεκίνησε μουδιασμένα με άκυρη βολή, συνέχισε σα 44,38 μ. και έκλεισε τον αγώνα της στα 48,42 μέτρα. Η επίδοση της, της έδωσε την έβδομη θέση στο γκρουπ της και την 13η στο σύνολο. Η 12άδα του τελικού έκλεισε με την Εμα Χάμλετ από την Βρετανία, που είχε καλύτερη βολή στα 48,58 μ., μόλις έξι εκατοστά από την επίδοση της Ελληνιδας.

Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε η Ελένη Γκελη, που ήταν 15η στο β΄προκριματικού γκρουπ του ακοντισμού με με 43,18 μέτρα και βρέθηκε στην 27η θέση στο σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ