ΣΤΙΒΟΣ

Στο Παρίσι Τσάκωνας και Καραλής

ATHENS STREET POLE VAULT 2017 (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ATHENS STREET POLE VAULT 2017 (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με δύο αθλητές θα αγωνιστεί η χώρα μας στο Diamond League του Παρισιού (01/07) αφού θα πάρουν μέρος οι Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.) και ο Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ).

Ο Λυκούργος Τσάκωνας είναι ένας από τους κορυφαίους σπρίντερ της Ευρώπης των τελευταίων ετών και δεν θα μπορούσε να λείπει από κορυφαίες διοργανώσεις. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο ταλαντούχος σπρίντερ θα πάρει θέση εκκίνησης σε αγώνα Diamond League.

Ο πρωταθλητής μας θα τρέξει το Σάββατο (1/7) στον αγώνα του Παρισιού με στόχο να βελτιώσει το 20.33, που πέτυχε πριν λίγα 24ωρα στη Λιλ.

Ο 27χρονος αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και είναι θέμα χρόνο να κυνηγήσει ακόμη καλύτερους χρόνους στα 200 μέτρα. Ο Τσάκωνας θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει αξιόλογους σπρίντερ, όπως ο Αμερικανός Αμερ Γουέμπ, που έχει φέτος 20.09, ο Τούρκος Ραμίλ Γκουλιέγιεβ με 20.08 και ο Τζαμαϊκανός Ρασίντ Ντουέρ (20.11).

Ντεμπούτο στη σειρά αγώνων Diamond League θα κάνει ο Εμμανουήλ Καραλής, που γίνεται ο πρώτος Έλληνας έφηβος αθλητής που συμμετέχει στη σπουδαία σειρά αγώνων. Ο νεαρός χάρη στις εμφανίσεις του στη σεζόν εξασφάλισε μια θέση στον αγώνα του Παρισιού. Στο Diamond League του Παρισιού θα αγωνιστούν σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο Ρενό Λαβιλενί, ο Σαμ Κέντρικς, ο Σον Μπαρμπερ, ο Γιαν Κούντλιτσα και ο Πάβελ Βογιεκόβσκι

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ