ΣΤΙΒΟΣ

Στο Δ.Σ. της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ο Ιακωβάκης

Στο Δ.Σ. της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ο Ιακωβάκης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Περικλής Ιακωβάκης θα συμμετάσχει στο Δ.Σ. της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ως πρόεδρος της ευρωπαϊκή επιτροπή αθλητών του στίβου.

Από τον Αύγουστο του 2014 ο Περικλής Ιακωβάκης αποτελεί μέλος της Επιτροπής Αθλητών της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει ως στόχο την αγωνιστική δεοντολογία, την αντιμετώπιση προβλημάτων στην προετοιμασία, τη διαχείριση της δημοσιοποίησης και την εν γένει προάσπιση των συμφερόντων των αθλητών και αθλητριών του στίβου.

Πλέον, ο σπουδαίος αθλητής θα είναι η "φωνή" όλων των αθλητών στο Δ.Σ. της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

"Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα συμμετέχω στο ΔΣ της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να εκπροσωπώ τους αθλητές και να είμαι η "φωνή" τους σε αυτό το επίπεδο" ανέφερε χαρακτηριστικά στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν τόνισε: "Οι αθλητές είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του αθλήματος μας, οπότε είναι απαραίτητο να έχουν μία δυνατή φωνή και να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις. Η Επιτροπή Αθλητών παρέχει στο συμβούλιο πολύτιμες συμβουλές για τα όσα συμβαίνουν στο στίβο στην Ευρώπη, αλλά ο διορισμός του Περικλή σημαίνει ότι θα έχουν άμεση εκπροσώπηση στο συμβούλιο και αυτό θα συνεχιστεί με όποιον αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο στο μέλλον.

Γνωρίζω τον Περικλή εδώ και πολλά χρόνια. Τόσο ως αθλητή από τη συμμετοχή του στους αγώνες εκπροσωπώντας την Ελλάδα, όσο και σε άνθρωπο από την συναναστροφή μας κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μπορεί πλέον να έχει σταματήσει από την ενεργό δράση το 2015, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα εκπροσωπήσει τις απόψεις και τις ανησυχίες των αθλητών με δεξιότητα. Οι απόψεις του θα είναι πολύτιμες αφού στόχος μας είναι η συνεχόμενη βελτίωση και ενίσχυση του αθλήματος μας στην Ευρώπη"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ