ΣΤΙΒΟΣ

Στις 10/5 στο Σύνταγμα το 4ο Athens Street Pole Vault Γυναικών

Στις 10/5 στο Σύνταγμα το 4ο Athens Street Pole Vault Γυναικών

Με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και γυναικών θα διεξαχθεί το 4ο Athens Street Pole Vault Γυναικών το οποίο θα πραγματοποιηθεί 10 Μαΐου στο Σύνταγμα.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί αγώνας επί κοντώ εκτός σταδίου, στο… δρόμο, όπου οι φίλαθλοι έχουν την δυνατότητα να σταθούν κυριολεκτικά δίπλα από τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, να παρακολουθήσουν τις προσπάθειές τους να τους ενισχύσουν και να τους χειροκροτήσουν.

Ο 4ος αγώνας που έχει καθιερώσει ο ΣΕΓΑΣ στη χώρα μας με την επωνυμία «Athens Street Pole Vault» θα διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 10 Μαΐου με ώρα έναρξης 14:30.

Ενώ μέχρι φέτος στον αγώνα μετείχαν μόνο άνδρες, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε και την συμμετοχή γυναικών δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους του στίβου να απολαύσουν τον συναγωνισμό μεταξύ σπουδαίων αθλητριών του αγωνίσματος.

Αποκορύφωμα στο φετινό Athens Street Pole Vault Γυναικών, η συνάντηση των δύο κορυφαίων Ελληνίδων για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους.

Πρόκειται για την Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία το 2015 διέγραψε μια καταπληκτική πορεία, καταρρίπτοντας πρώτα το εθνικό ρεκόρ με 4.83μ ενώ στη συνέχεια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Πεκίνο και την κατάκτηση του διαμαντιού στο Diamond League.

Μπροστά στους έλληνες φιλάθλους και η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία το φέτος (20/2) κατέρριψε στη Νέα Υόρκη, το ρεκόρ της Κυριακοπούλου με 4.90μ και στη συνέχεια κατέκτησε το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ.

Οι συμμετοχές: Κατερίνα Στεφανίδη (ατ.ρεκ 4.90μ), Νικόλ Κυριακοπούλου (4.83μ), Katharina Bauer (GER, 4.65), Robeilys Peinado (VEN, 4.60), Jirina ptacnikova-svobodova (CZE, 4.76), Chloe Henry (BEL, 4.41), Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη (4.50), Μυρτώ Κασσωτάκη (3.80) και Κλαούντια-Ελένη Πόλακ (3.80)

Φιλιππίδης εναντίον Λίσεκ στους άνδρες

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης και ο παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων Εμμανουήλ Καραλής εκτός των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων θα έχουν και ρόλο οικοδεσπότη και θα υποδεχτούν την Τρίτη 10 Μαΐου, μαζί με τους άλλους έλληνες επικοντιστές, τους ξένους συμμετέχοντες στο Σύνταγμα.

Εκτός από τους Φιλιππίδη και Καραλή, από ελληνικής πλευράς θα πάρουν ακόμη μέρος ο Δημήτρης Πατσουκάκης, πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους το 2009 και ατομικό ρεκόρ 5.62μ, ο Στέφανος Κουφίδης 5.40μ, ο Θόδωρος Χρυσανθόπουλος, 3ος στους Ολυμπιακούς νέων το 2011 και 5.34μ ατομικό ρεκόρ καθώς και ο Πέτρος Χατζίου με ατομική επίδοση 5μ.

Ευρωπαίοι είναι οι υπόλοιποι αθλητές που θα αγωνιστούν στο Σύνταγμα. Πρόκεiιται για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Γερμανό Carlo Paech με αττομικό ρεκόρ 5.80μ, τον Πολωνό Piotr Lisek 3ο παγκόσμιο πρωταθλητή (2015) με ατομική επίδοση 5.90, τον 3ο στην Πανεπιστημιάδα (2009) Γερμανό Hendrik Gruber με ρεκόρ 5.75 και τον συμπατριώτη του , 5ο στο παγκόσμιο εφήβων (2010) Tom Konrad με επίδοση 5.56μ.

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ