ΣΤΙΒΟΣ

Στην Ελλάδα η Κυριακοπούλου και το μετάλλιο

Στην Ελλάδα η Κυριακοπούλου και το μετάλλιο
COPYRIGHT 2014

Για τη σιγουριά της για την κατάκτηση του μεταλλίου και τον επόμενο στόχο, την πρωτιά στο Diamond League, μίλησε η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου μετά την άφιξη της στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Με χειροκροτήματα από Έλληνες και ξένους έγινε δεκτή η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια επέστρεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από τον προπονητή της, τον Μανώλη Καραγιάννη. Δεν έλειψαν φυσικά τα δάκρυα συγκίνησης από την ίδια και τα μέλη της οικογένειας της.

" Δυσκολευτήκαμε να κατακτήσουμε το μετάλλιο, ωστόσο έγινε πραγματικότητα ένα πολύ μεγάλο μας όνειρο και ελπίζουμε να γίνουν πραγματικότητα και τα υπόλοιπα όνειρα μαΧρειάστηκαν πολλές θυσίες, πολλές ώρες προπόνησης σε δύσκολες συνθήκες για να φτάσουμε σε αυτή τη διάκριση. Ηταν ένας αγώνας που περιμέναμε πως θα είναι δύκολος, αλλα τον απολαύσαμε και αυτό ήταν το σημαντικότερο για εμάς. Το είχα πει πριν τον αγώνα πως θέλω να το απολαύσω ελπίζω το ίδιο να συνέβη και όλους εσάς. Είχαμε προετοιμαστεί και ψυχολογικά και αγωνιστικά το είχαμε δουλέψει πολύ στο μυαλό μας και είμασταν σίγουροι, βέβαια τίποτα δεν είναι δεδομένο στον αθλητισμό, απλά έπρεπε να γίνουν προσεκτικά βήματα και έγιναν", τόνισε η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 4,83μ.

Και αν μετά από μια μεγάλη επιτυχία οι αθλητές πηγαίνουν διακοπές, για τους αθλητές του στίβου αυτή είναι απαγορευμένη λέξη, αφού ακολουθεί ο τελικός του Diamond League. Στη Ζυρίχη (3/9) η Κυριακοπούλου διεκδικεί το "διαμάντι", βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. "Είναι σημαντικός τίτλος. Θα πάρουν μέρος οι ίδιες αθλήτριες και το επίπεδο θα είναι εξίσου υψηλό. Η κατάκτηση αυτού του τίτλου είναι ένα πολύ μεγάλο όνειρο και ελπίζω να τα καταφέρω. Για την επόμενη σεζόν υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εκεί όπου θα συμμετάσχω με την ίδια ψυχολογία, αλλά περισσότερη δουλειά".

Ο προπονητής της επί σειρά ετών, Μανώλης Καραγιάννης, είπε: " Εχουμε περάσει πολλούς τραυματισμούς από το 2011, είχαμε και άλλες ατυχίες, που μας πήγαν πίσω. Φέτος δεν είχαμε προβλήματα τραυματσμού, δεν μας βγήκε στην Πράγα και εκεί πεισμώσαμε και είπαμε τελείωσε. Δουλέψαμε πολύ και τα καταφέραμε. Ξέραμε τι να κάνουμε δουλέψαμε πολύ και μας βοήθησαν και τα Diamond League. Δεν επηρεαστήκαμε από τον αγώνα και ξέραμε πως στα 4,80 μ. θα έρθει το μετάλλιο". Σχετικά με το που μπορεί να φτάσει η αθλήτρια του, είπε: "Οταν είμασταν στο 4,50 μ. θέλαμε το 4,60 μ., όταν φτάσαμε εκεί θέλαμε το 4,70 μ., τώρα στόχος μας είναι το 4,90 μέτρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ