ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Το δυσκολότερο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα για μένα"

Στεφανίδη: "Το δυσκολότερο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα για μένα"
AP PHOTO/OLIVIER MATTHYS

Έτοιμη για ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που άρχισε στο Μπέρμιγχαμ.

Η συνέντευξη Τύπου για το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου δόθηκε στο Μπέρμιγχαμ με την Κατερίνα Στεφανίδη να κλέβει για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις.

Η πρωταθλήτρια μας ήταν στο πάνελ των ομιλητών, μαζί με άλλες σπουδαίες αθλήτριες του παγκόσμιου στίβου, αλλά και τον πρόεδρο της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε.

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο δήλωσε έτοιμη να διεκδικήσει τη διάκριση σε ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα. "Μου αρέσει η προπόνηση, αγαπώ τους αγώνες, όμως, αυτό που λατρεύω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να μετέχω σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων. Είμαι έτοιμη να κάνω τον αγώνα μου και να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό. Νομίζω πως θα είναι το δυσκολότερο μέχρι σήμερα πρωτάθλημα για εμένα. Κάτι βέβαια που είχα πει και πριν το Άμστερνταμ και πριν το Ρίο. Υπάρχει πίεση, ωστόσο κάποιες φορές η πίεση με βοηθάει να πάω παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος είναι να κατακτήσω ένα μετάλλιο", είπε.

Η Στεφανίδη, αναφέρθηκε και στο επί κοντώ των ανδρών: "Ανυπομονώ να δω τον τελικό των ανδρών. Πολλοί αθλητές έδειξαν στο Κλερμόν Φεράν σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο οι συνθήκες εδώ θα είναι διαφορετικές, καθώς η πίστα είναι επίπεδη και όχι υπερυψωμένη. Θεωρώ πως όλα τα μετάλλια είναι ανοιχτά".

Η συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας

Η καθιερωμένη συνάντηση των μελών της Εθνικής ομάδας, πριν μια μεγάλη διοργάνωση, έγινε απόψε, στο ξενοδοχείο όπου μένει η αποστολή στο Μπέρμιγχαμ.

Αθλητές και προπονητές άκουσαν τον εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα και τον αρχηγό αποστολής Παναγιώτη Δημάκο για διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν στη διοργάνωση, καθώς και ευχές για καλή επιτυχία.

Tο κλίμα στην ελληνική ομάδα είναι πολύ καλό, οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν κανονικά σήμερα την προπόνηση τους, ενώ αύριο ταξιδεύει στο Μπέρμιγχαμ και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που έμεινε πίσω, λόγω της ίωσης που την ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες.

Photo credits: AP Photo/Olivier Matthys

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ