ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Στόχος μου το χρυσό στο Άμστερνταμ"

Στεφανίδη: "Στόχος μου το χρυσό στο Άμστερνταμ"

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στο Sport24.gr και ξεκαθάρισε ότι στόχος της είναι το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε στο Ρίο και στη... σχολή του επί κοντώ.

Είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας μας για ένα μετάλλιο τόσο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του επί κοντώ και βάζει ψηλά τον πήχη...

Άλλωστε, φέτος έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και φλερτάρει με τα 5μ. Δύο φορές τις έχουν ξεφύγει, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν αυτό δεν θα συμβαίνει για πολύ ακόμα.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος για τον ανοικτό στίβο είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Άμστερνταμ και ξεκινά σήμερα (6/7). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των αγώνων, δεν έκρυψε ότι στόχος της είναι το χρυσό μετάλλιο.

"Σαφώς το Πανευρωπαϊκό είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος για φέτος. Ήμουν δεύτερη πριν από δύο χρόνια. Γενικά δεν κάνω τέτοιες δηλώσεις, αλλά σίγουρα πάω με στόχο το χρυσό. Μέχρι και το τελευταίο άλμα θα προσπαθήσω για το χρυσό. Θα είμαι βέβαια ικανοποιημένη με όποιο μετάλλιο και αν πάρω" ήταν το αρχικό της σχόλιο και συνέχισε: "Αν δεν πάρω μετάλλιο θα είμαι απογοητευμένη. Πάω με την καλύτερη επίδοση. Οι αγώνες είναι αγώνες. Υπάρχουν και ατυχίες. Για αυτό λέω ότι θα προσπαθήσω μέχρι και το τελευταίο άλμα για την κατάκτηση του μεταλλίου. Σίγουρα παίζει ρόλο και η τύχη".

Φυσικά, δεν μπορούσαμε να μη τη ρωτήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να τονίζει: "Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στόχος είναι το μετάλλιο. Θεωρώ ότι έχω καλές πιθανότητες. Είμαι από τις πιο σταθερές αθλήτριες. Έχω ξαναπεί ότι το επί κοντώ είναι ένα περίεργο άθλημα, παρ' όλα αυτά θα το παλέψω για το μετάλλιο".

Σε ό,τι αφορά το ύψος στο οποίο θα κριθούν τα μετάλλια είπε: "Ξεχνάει ο κόσμος πως όταν θα είμαστε στο Ρίο θα είναι το τέλος του χειμώνα τους, δεν είναι καλοκαίρι και δεν ξέρουμε που θα κριθούν τα μετάλλια. Σίγουρα θα κριθούν ψηλά, πιστεύω ότι γύρω στο 4.85μ".

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι από τους τυχερούς Έλληνες αθλητές αφού κάνει την προετοιμασία της απρόσκοπτα στο εξωτερικό: "Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μου παίζει το γεγονός ότι δεν με απασχολεί τίποτα άλλο πέρα από την προπόνηση μου και οι χορηγοί μου έχουν βοηθήσει σημαντικά. Αν δεν τους είχα δεν θα μπορούσα να επικεντρωθώ μόνο στο επι κοντώ φέτος χωρίς να με ανησυχεί το πως θα ζήσω. Και οι δυο (σ.σ. Stoiximan.gr και NIKE) με έχουν πιστέψει και βοηθήσει πολύ"

Για το τέλος τη ρωτήσαμε για την... ελληνική σχολή του επί κοντώ και το γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει τέσσερις μεγάλους αθλητές αυτή τη στιγμή με την απάντηση της να είναι αφοπλιστική: "Είναι τελείως τυχαίο. Δεν είναι ότι είμαστε όλοι με τον ίδιο προπονητή ή ότι χρησιμοποιούμε την ίδια τεχνική. Είμαστε τέσσερις καλοί επικοντιστές, με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές και δεν μοιάζουμε καθόλου προπονητικά.

Εγώ και ο Κώστας (σ.σ Φιλιππίδης) από μικροί είχαμε επιτυχίες, η Νικόλ λίγο αργότερα και τώρα έχουμε τον Εμμανουήλ. Πιστεύω ότι αυτή η επιτυχία θα φέρει και άλλα παιδάκια στο άθλημα μας. Από εδώ και πέρα εάν έχουμε επιτυχίες δεν θα είναι τυχαίο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ