ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Μπορώ να φτάσω πιο ψηλά"

Greece's Ekaterini Stefanidi celebrates winning the gold medal in the Women's Pole Vault during the World Athletics Championships in London Sunday, Aug. 6, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Στεφανίδη (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του Diamond League του Μπέρμιγχαμ (20/8) και δήλωσε έτοιμη για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις στο επί κοντώ.

Η χρονιά στον ανοικτό στίβο δεν τελείωσε για την Κατερίνα Στεφανίδη. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ θα αγωνιστεί ακόμα σε τρεις αγώνες στο πλαίσιο του Diamond League με στόχο να να ολοκληρώσει αήττητη τη σεζόν στον ανοικτό, να κατακτήσει την κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη σειρά μίτινγκ και να πετύχει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Αν πετύχει το πρώτο, δηλαδή κάνει το 3/3 στους αγώνες σε Μπέρμιγχαμ, Ζυρίχη και Βρυξέλλες είναι δεδομένο ότι θα πετύχει το δεύτερο. Αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη πίσω από την Σίλβα έχοντας όμως συμμετάσχει σε δύο αγώνες λιγότερους. Η Κουβανή έχει 29 βαθμούς σε πέντε μίτινγκ, ενώ η Ελληνίδα Παγκόσμια πρωταθλήτρια έχει 24 (το απόλυτο δηλαδή σε τρεις αγώνες).

Σε ό,τι αφορά το Πανελλήνιο ρεκόρ για μία ακόμη φορά δήλωσε έτοιμη να πετάξει ακόμα πιο ψηλά. Για όλα τα παραπάνω μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του Diamond League του Μπέρμιγχαμ η Κατερίνα Στεφανίδη.

Αρχικά, αναφερόμενη στο εάν ήταν πιο δύσκολο το χρυσό στο Λονδίνο ή στο Ρίο είπε: "Υπήρχε μεγαλύτερη πίεση από αυτή που είχα στο Ρίο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κόσμος περίμενε να τα πάω καλά και αν τα κατάφερνα να πάρω ένα μετάλλιο. Το ποιο θα ήταν αυτό δεν είχε καμία σημασία. Τώρα στο Λονδίνο υπήρχε περισσότερος κόσμος που με παρακολουθούσε και περίμενε από εμένα να πάρω το χρυσό".

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το τι θα κάνει μόλις ολοκληρωθούν οι αγώνες της και το εάν την αναγνωρίζουν στο δρόμο είπε: "Το τελευταίο διάστημα είχαμε ως βάση μας την Αθήνα. Όταν τελειώσουν οι αγώνες θα επιστρέψουμε εκεί και θα πάμε για πρώτη φορά διακοπές μετά από αρκετά χρόνια. Με αναγνωρίζουν όλοι πλέον στο δρόμο, αλλα το πιο αστείο είναι ότι αναγνωρίζουν και τον άνδρα μου, που είναι και ο προπονητής μου".

Έπειτα ρωτήθηκε και για τον επόμενο μεγάλο της στόχο με την Κατερίνα Στεφανίδη να θέτει ως τέτοιον το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο στο Μπέρμιγχαμ: "Έχω κατακτήσει όλα τα χρυσά μετάλλια. Το μόνο που μου λείπει είναι το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Στο Πόρτλαντ είχα πάρει το χάλκινο οπότε είναι και αυτός ένας μεγάλος στόχος για εμένα".

Φυσικά, οι εκπρόσωποι του Τύπου δεν έχασαν την ευκαιρία να λύσουν την απορία τους σχετικά με το όνομα της με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια να διευκρινίζει: "Στην Ελλάδα με φωνάζουν Κατερίνα και στις ΗΠΑ, Κατ. Για όλον τον υπόλοιπο κόσμο έχει μείνει από τις απονομές το Αικατερίνη που είναι πιο εξωτικό".

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της για τη συνέχεια της χρονιάς τόνισε: ""Μέχρι τώρα είμαι αήττητη στον ανοικτό στίβο και θέλω να συνεχιστεί αυτό. Πιστεύω ότι θα έρθουν αρκετές κοπέλες που μπορούν να πηδήξουν ψηλά. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι επίσης καλές".

Σε ερώτηση για το εάν θα επιδιώξει να κάνει κάποιο ρεκόρ στο Diamond League δήλωσε: "Όταν ξεκινούσε η περίοδος του ανοικτού στίβου ήμουν 100% σίγουρη ότι θα έκανα άλμα στα πέντε μέτρα και θα προσπαθούσα για το Παγκόσμιο ρεκόρ. Τον Ιούνιο κάναμε λίγη περισσότερη προπόνηση οπότε η απόδοση μου έπεσε λίγο. Θεωρώ ότι το Λονδίνο ήταν το ξεκίνημα της αγωνιστικής μου ανόδου για αυτό το καλοκαίρι. Φυσικά, ήθελα να είμαι έτοιμη για το Λονδίνο αλλά υπάρχει και ο τελικός του Diamond League στις Βρυξέλλες για εμένα. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα που δεν υπάρχει άγχος για εμένα και τα υπόλοιπα κορίτσια θα "σπρώξουμε" η μία την άλλη σε μεγαλύτερα ύψη".

Τέλος μιλώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται επεσήμανε: "Πέρσι πήγα στο Ρίο όντας τραυματίας. Ήταν δύσκολο για εμένα κυρίως πνευματικά. Έτσι, μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων είχα κουραστεί και ο προπονητής με τη μάνατζερ μου με "τραβούσαν" για τους αγώνες που ακολούθησαν μετά. Φέτος είναι διαφορετικά. Πήγα στο Λονδίνο έκανα ατομικό ρεκόρ, αλλά θεωρώ ότι μπορώ να φτάσω πιο ψηλά".

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ