ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Μου αρέσει αυτή η πίεση"

Greece's Ekaterini Stefanidi blows a kiss during the ceremony after she was awarded the gold medal for the women's pole vault final during the World Athletics Championships in London Monday, Aug. 7, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Στεφανίδη (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον τελικό του Diamond League δήλωσε έτοιμη να πάρει τη 14η συνεχόμενη νίκη της στο επί κοντώ.

Η ώρα για τον τελικό του Diamond League πλησιάζει, αφού το βράδυ της Παρασκευής (01/09) θα διεξαχθεί το τελευταίο μίτινγκ της σειράς στις Βρυξέλλες. Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι και πάλι ανάμεσα στους αθλητές που ξεχωρίζουν αφού θέλει να πάρει τη 14η συνεχόμενη νίκη της.

Η Κατερίνα Στεφανίδη επικράτησε και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις που είχε μπροστά της μέσα στη σεζόν κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού που διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες στο Λονδίνο.

Έτσι, θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό της σερί νικών. Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε για όλα τα παραπάνω στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (30/8). Αρχικά, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια είπε: "Πέρσι ήμουν πολύ κουρασμένη ψυχολογικά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο. Φέτος είναι διαφορετικά. Νιώθω ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Διανύω την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Είμαι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και έχω 13 συνεχόμενες νίκες. Είμαι λοιπόν η αθλήτρια που πρέπει να κερδίσεις και αυτό δε με αποσυντονίζει. Αυτού του είδους η πίεση μου αρέσει".

Για το εάν θα ήθελε να τον συνδυάσει με ένα νέο ατομικό ρεκόρ δήλωσε: "Κατ’ αρχήν με ενδιαφέρει να κερδίσω τον αγώνα. Αν μπορέσω να το κάνω με ατομικό ρεκόρ, ή ρεκόρ αγώνα είναι ακόμα καλύερα. Νιώθω ότι είμαι έτοιμη και μπορώ να πηδήξω πέντε μέτρα. Η κόντρα μου με τη Σάντι (Μόρις) μου δίνει μεγάλο κίνητρο. Εχουμε πολύ καλή σχέση, αλλά την ώρα του αγώνα είμαστε.. εχθροί. Πιέζουμε η μία την άλλη και έτσι με αυτόν τον τρόπο γινόμαστε καλύτερες".

Για το εάν σκέφτεται να κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ τόνισε: "Είναι κάτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ωστόσο δεν αποτελεί ακόμα ρεαλιστικό στόχο. Είμαι πολύ δυνατή στον αγώνα και τα πρωταθλήματα και σε αυτό επικεντρώνομαι. Τα μετάλλια δεν μπορεί να σου τα πάρει κανείς. Τα ρεκόρ μπορούν. Την ερχόμενη Παρασκευή θέλω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου ως κάτοχος του διαμαντιού".

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ