ΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: "Κλειδί η σταθερότητα"

Στεφανίδη: "Κλειδί η σταθερότητα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στο Sport24.gr για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και έθεσε τους επόμενους στόχους της για τη σεζόν.

Δίχως αμφιβολία το 2016 έχει μπει με τον καλύτερο τρόπο για την Κατερίνα Στεφανίδη, δεν είναι μόνο το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ με 4,90μ., αλλά ούτε το πρώτο της μετάλλιο που κατέκτησε σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε επίπεδο γυναικών.

Η μαγική λέξη για την ίδια είναι η σταθερότητα αφού από αυτή ξεκινούν όλα. Αυτό έχει φέτος η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και όλα δείχνουν ότι τα καλύτερα είναι μπροστά της.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα της επιτυχία και έδειξε έτοιμη να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις. Σίγουρα θα περίμενε κανείς να είναι στεναχωρημένη από το γεγονός ότι το 4,80μ. δεν της έδωσε μία θέση ψηλότερα στο βάθρο αλλά αυτό δεν συνέβη.

"Κοίταξε, περίμενα ότι τα μετάλλια θα κριθούν ψηλά. Θεωρώ ότι το επί κοντώ γυναικών είναι στα καλύτερα του φέτος και αυτό φαίνεται από τις επιδόσεις που γίνονται" μας τόνισε αρχικά πριν η κουβέντα μας πάει στη μαγική λέξη που αναφέραμε πιο πάνω.

"Εκανα το δεύτερο καλύτερο άλμα της καριέρας μου και αυτό από μόνο μου με χαροποιεί. Μάλιστα το 4,80 μ. ήταν ένα ύψος που με ταλαιπώρησε αρκετά στη διάρκεια της σεζόν" παραδέχεται αρχικά και συνεχίζει "Το λέω συνέχεια οτι η σταθερότητα είναι πιο σημαντική από ένα μεγάλο άλμα. Το ότι πέρασα όλα τα ύψη με την πρώτη μέχρι και το 4.80 είναι πολύ σημαντικό για μεγάλες διοργανώσεις".

Φυσικά, η χρονιά δεν τελειώνει εδώ αφού σε λίγους μήνες έχει μπροστά της δύο νέες προκλήσεις. "Ο επόμενος στόχος μου είναι να συνεχίσω καλά την προετοιμασία μου και κυρίως να καλά. Αν συμβεί αυτό νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να διεκδικήσω μετάλλια και στο Πανευρωπαϊκό ανοιχτού και στους Ολυμπιακούς του Ρίο" τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα που παρουσιάζει η Κατερίνα τα τελευταία χρόνια έχει παίξει το γεγονός ότι προπονείται δίχως προβλήματα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. "Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μου παίζει το γεγονός ότι δεν με απασχολεί τίποτα άλλο πέρα από την προπόνηση μου και οι χορηγοί μου έχουν βοηθήσει σημαντικά. Αν δεν τους είχα δεν θα μπορούσα να επικεντρωθώ μόνο στο επι κοντώ φέτος χωρίς να με ανησυχεί το πως θα ζήσω. Και οι δυο (σ.σ. Stoiximan.gr και NIKE) με έχουν πιστέψει και βοηθήσει πολύ".

Για το τέλος της φρόντισε να αφιερώσει το νέο της μετάλλιο κάπου με την Κατερίνα να είναι ξεκάθαρη σε αυτό: "Το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω σε όλους όσους με έχουν πιστέψει και στηρίξει από μικρο κοριτσάκι και στον άντρα μου που είναι και προπονητής μου και βρίσκεται κάθε μέρα στο στάδιο μαζί μου και η προσπάθεια του είναι όσο δύσκολη είναι και η δίκη μου".

Θυμηθείτε το μεγάλο αφιέρωμα του Sport24.gr στην Κατερίνα Στεφανίδη.

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ