ΣΤΙΒΟΣ

Σταθερά πρώτη η Κυριακοπούλου

Σταθερά πρώτη η Κυριακοπούλου

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ. Στο μίτινγκ του Χένγκελο αγωνίστηκαν επίσης ο Λούης Τσάτουμας και ο Κώστας Μπανιώτης.

Μετά το Diamond League της Σαγκάης η Νικόλ Κυριακοπούλου πρόσθεσε στο ενεργητικό της και την πρωτιά στο Χένγκελο. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη εξασφάλισε την πρώτη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 4,60μ. Ανέβασε τον πήχη στα 4,75μ, προκειμένου να πετύχει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας στον ανοιχτό στίβο (σ.σ. στην Κίνα έκανε 4,73μ.)

Η Κυριακοπούλου πέρασε με την τρίτη τα 4,60μ. και νωρίτερα με την πρώτη τα 4,50μ. Δεύτερη στον αγώνα ήταν η Γερμανίδα Σίλκε Σπίγκελμπουργκ με 4,55μ. και τριτη επίσης με το ίδιο ύψος η Βραζιλιάνα πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Φαμπιάνα Μούρερ.

Στην πρώτη του εμφάνιση φέτος σε αγώνα ο Λούης Τσάτουμας έκανε τρία άλματα στο μήκος με το καλύτερο να μετριέται στα 7,74μ. Νικητής στην Ολλανδία αναδείχθηκε ο Γερμανός Παραολυμπιονίκης Μάρκους Ρεμ με 8,07μ. και πλέον θα ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για το αν θα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου. Τρίτος ήταν ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο δέκαθλο, Άστον Ίτον με 8,03μ. λίγο πριν αγωνιστεί στο μίτινγκ συνθέτων στο Γκέτζις.

Τέλος, ο Κώστας Μπανιώτης ήταν τέταρτος στο ύψος με 2,22μ. βελτιώνοντας ελάχιστα τη φετινή του επίδοση. Είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 2,28μ. Ο Ρώσος Ντμίτρι Σεμιόνοβ ήταν ο νικητής με 2,23μ και με διαφορά προσπαθειών κατετάγησαν ο Βρετανός Άλαν Σμιθ, ο Ουκρανός Γιούρι Κριμαρένκο και ο Μπανιώτης που πέρασαν όλοι τα 2,22μ.

Οι τρεις Έλληνες αθλητές θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους και βέβαια τη συμμετοχή σε μίτινγκ του εξωτερικού ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ