ΣΤΙΒΟΣ

Στα 5,60μ. Φιλιππίδης και Καραλής

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασαν τα 5,60μ. στο επί κοντώ και κατέλαβαν την τρίτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα στο μίτινγκ του Τορούν.

Στο Τορούν της Πολωνίας έγινε σήμερα ο προτελευταίος αγώνας της σειράς IAAF Indoor Tour. Εκεί ήταν για να αγωνιστούν στο επί κοντώ δύο πρωταθλητές μας, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,60 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην τρίτη θέση, μαζί με τον Πάβελ Βογιεκόβσκι. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα στα 5,30μ., συνέχισε χωρίς πρόβλημα στα 5,50 μ. και 5,60 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 5,70 μέτρα.

Ο αθλητής μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση κάτι που έχει δείξει στους αγώνες που προηγήθηκαν στη σεζόν και επιβεβαιώνει περίτρανα το 5,85 μ., που είναι το ρεκόρ του (και ισοφάριση του πανελληνίου) για το 2018.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής, που στον τρίτο του αγώνα σε διάστημα πέντε ημερών ξεπέρασε τα 5,60 μ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,50 μ., ύψος στο οποίο ξεκίνησε τον αγώνα του κι έπειτα πέρασε με την δεύτερη τα 5,60 μ., ενώ απέτυχε στα 5,70 μέτρα. Ο αθλητής την περασμένη Κυριακή ξεπέρασε τα 5,78 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ με 5,91 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο. Δεύτερος με 5,70 μ. ήταν ο Σον Μπαρμπέρ, που στη συνέχεια άφησε τα 5,78 μ. και 5,85 μ. για να δοκιμάσει στα 5,91 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 25 του μηνός στο Κλερμόν Φεράν, ενώ ο Καραλής θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ