ΣΤΙΒΟΣ

Σφαιροβόλοι εξ Αμερικής

Σφαιροβόλοι εξ Αμερικής

Ο Νίκος και η Σταματία Σκαρβέλη, ομογενείς από τη Σάντα Μπάρμπαρα των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλήφθηκαν και θα αγωνιστούν στην εθνική ομάδα στίβου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στο Ηράκλειο (20-21/6).

Τα δύο παιδιά, τον Νίκο και τη Σταματία Σκαρβέλη, ανακάλυψε ο προπονητής στίβου Δημήτρης Μιχελαράκης. Με αρκετή διακριτικότητα ο ΣΕΓΑΣ κίνησε τις διαδικασίες για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου για τους δύο ρίπτες, ομογενείς από τη Σάντα Μπάρμπαρα.

Ο 22χρονος Νίκος και η 21χρονη Σταματία, σφαιροβόλοι και οι δύο, θα κάνουν το ντεμπούτο τους με τα ελληνικά χρώματα το σαββατοκύριακο (20-21/6) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στο Ηράκλειο. Θα επιχειρήσουν να δώσουν πολύτιμους βαθμούς σε μια ελληνική ομάδα που διεκδικεί την άνοδο της στη Σούπερ Λίγκα.

" Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συναθλητές μου. Για εμάς είναι μοναδική εμπειρία ότι θα αγωνιζόμαστε με την Ελλάδα. Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε όλη αυτή τη διαδικασία. Θέλω πολύ να βοηθήσω την ελληνική ομάδα και πιστεύω πως θα είμαι σε θέση να πραγματοποιήσω καλές εμφανίσεις στους αγώνες που θα πάρω μέρος", είπε ο Νίκος Σκαρβέλης που έχει ατομικό ρεκόρ 19,82μ. και του δίνει το όριο συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο Ταλίν.

Ο Νίκος είχε αγωνιστεί το 2012 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στη Βαρκελώνη με την εθνική των ΗΠΑ, δίχως να καταφέρει να αγωνιστεί στον τελικό. Η Σταματία πρόσθεσε "είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είναι ένα υπέροχο μέρος. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που θα αγωνίζομαι με την ελληνική ομάδα, με τη χώρα καταγωγής μου. Ελπίζω πως στους επόμενους αγώνες μου, θα κάνω το όριο". Το ατομικό της ρεκόρ είναι 16,39μ. και φετινή επίδοση 14,98μ. Το όριο για το ευρωπαϊκό είναι 15,60μ.

Τα δύο αδέρφια θα επιστρέψουν τον Αύγουστο στην Καλιφόρνια, θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες. Η οικογένεια Σκαρβέλη είναι πενταμελής, ο δεύτερος γιος, ο Στιβ κάνει δέκαθλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ