ΣΤΙΒΟΣ

Σε καμπ σε όλο τον κόσμο οι Έλληνες πρωταθλητές

Σε καμπ σε όλο τον κόσμο οι Έλληνες πρωταθλητές
INTIME SPORTS

Το 2016 είναι μια σπουδαία χρονιά για τους Έλληνες αθλητές και ήδη ξεκίνησαν την προετοιμασία τους ενόψει και των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο.

Προπονητικά κέντρα εντός και εκτός Ευρώπης επιλέγουν οι Ελληνες πρωταθλητές για το προαγωνιστικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου έτσι και φέτος πολλά γκρουπ επέλεξαν να κάνουν προπόνηση μακριά από την βάση τους.

Η ομοσπονδία όπως από την αρχή της σεζόν είχε κάνει γνωστό στους προπονητές καταβάλει κάθε προσπάθεια να υλοποιήσει τις προπονητικές τους ανάγκες με προετοιμασίες όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε προπονητικά κέντρα της Ευρώπης και όχι μόνο.

Άλλωστε, οι συνθήκες που επικρατούν στα προπονητικά κέντρα τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους αθλητές, που αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να αναζητήσουν προπονητικά κέντρα εκτός χώρας, προκειμένου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ο πρωταθλητής των 110 μ. εμπ. Κώστας Δουβαλίδης βρίσκεται ήδη στο Νόβι Σαντ της Σερβίας μαζί με τον προπονητή του Μπάμπη Σδρόλα, εκεί όπου θα ήταν και ο Κώστας Μπανιώτης. Ο πρωταθλητής του ύψους είχε προγραμματίσει να κάνει κοινή προετοιμασία με τον Δουβαλίδη, ωστόσο το ατύχημα του προπονητή του Γιώργου Τσούγκου, με την μηχανή, τους άλλαξε τα σχέδια. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο πόδι ενώ ήδη του έχει τοποθετηθεί μπότα, γεγονός φυσικά που δεν του επιτρέπει μετακινήσεις.

Την Βουλγαρία και την πόλη Σλίβεν επέλεξε ο Γιώργος Πομάσκι για τους αθλητές του Αντώνη Μάστορα, Βούλα Παπαχρήστου και Λίλη Αλεξούλη. Το γκρουπ αναχώρησε την Κυριακή (29/11) για την γειτονική χώρα και θα παραμείνει εκεί για δύο εβδομάδες. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Λυκούργος Τσάκωνας θα εμπιστευθεί το προπονητικό κέντρο της Πρετόρια. Ο κορυφαίος Έλληνας 200άρης των τελευταίων ετών θα ταξιδέψει στη Ν. Αφρική στις αρχές του νέου χρόνου. Στην ίδια χώρα επέλεξε να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της η Μαρία Μπελιμπασάκη με τον προπονητή της Μιχάλη Γονιοτάκη. Το γκρουπ θα βρεθεί στη Ν. Αφρική, το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου. Σε υψόμετρο στη Ν. Αφρική θα γυμναστεί τον Ιανουάριο και η πρωταθλήτρια του βάδην Δέσποινα Ζαπουνίδου.

Στην Τενερίφη θα προετοιμαστεί το γκρουπ του Γιώργου Νούτση με τους αθλητές Παναγιώτη Ανδρεάδη και Παναγιώτη Τριβυζά και την αθλήτρια Κορίνα Πολίτη.

Στην Λευκωσία βρίσκεται από τις 26 Νοεμβρίου η Ιωάννα Σιώμου με τους αθλητές της Ελισάβετ Πεσιρίδου και Δήμο Τσούγια. Το γκρουπ θα εκμεταλλευτεί τις καλές καιρικές συνθήκες του νησιού προκειμένου να βάλει τις τελευταίες πινελιές πριν από τους αγώνες του χειμώνα.

Στο νησί της Αφροδίτης θα βρεθεί αρχές του χρόνου και για περίπου 15 ημέρες η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, με την προπονήτρια της Βάσω Παναγιωτοπούλου. Οι Ελενα Φιλάνδρα , Κώστας Νακόπουλος, Αναστασία Μαρινάκου, Σοφία Πιτούλη και Αγγελος Βασιλείου θα …κάνουν γιορτές στην Λευκωσία, καθώς θα πραγματοποιήσουν εκεί την προπόνηση τους από 27/12 έως 10 Ιανουαρίου του 2016. Για την Λευκωσία θα αναχωρήσει την Πέμπτη η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων Εφη Θεοδώρου, ενώ στο ίδιο μέρος θα βρεθεί και η πρωταθλήτρια του μήκους Εφη Κολοκυθά στις 10 Δεκεμβρίου μαζί με τον προπονητή της Μάκη Πάντο.

Στην Αθήνα θα γυμναστούν την περίοδο των εορτών ο Δημήτρης Φιλίνδρας με τους αθλητές του Γωγώ Κοκλώνη, Μαρία Γάτου και Βίκτωρ Κρεμμύδας. Το γκρουπ θα αφήσει για λίγο την βάση του στη Λάρισα, προκειμένου να γυμναστεί στο κλειστό του Αγίου Κοσμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ