ΣΤΙΒΟΣ

"Σας θέλουμε στο ΟΑΚΑ"

"Σας θέλουμε στο ΟΑΚΑ"
COPYRIGHT 2014

Οι Φιλιππίδης, Τσάτουμας, Μπελιμπασάκη και Πεσιρίδου κάλεσαν τον κόσμο να βρεθεί το Σαββατοκύριακο (25-26/7) στο ΟΑΚΑ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών και Νέων. Την Πέμπτη (23/7) έγινε η συνέντευξη Τύπου, στην οποία οι πρωταθλητές μας κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το παρών στο στάδιο και να βοηθήσει την προσπάθεια τους.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Λούης Τσάτουμας, η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα ξεχωρίσουν το Σαββατοκύριακο και με τις επιδόσεις τους θα προκαλέσουν το χειροκρότημα των φιλάθλων και σήμερα έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη συμμετοχή του κόσμου.

«Σήμερα είναι η μέρα των αθλητών και αυτούς θα ακούσουμε», είπε στο καλωσόρισμα του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε: «Πάντοτε αλλά πολύ περισσότερο φέτος έχει αξία να σας ζητήσουμε να παρακινήσετε τον κόσμο να είναι στο ΟΑΚΑ για να επιβραβεύσει με την παρουσία του και το χειροκρότημα, τους αθλητές και τους προπονητές τους, γιατί σε μια τρομακτικά δύσκολη χρονιά ξεπερνούν μεγάλες δυσκολίες με ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και μας χαρίζουν μεγάλες συγκινήσεις. Καλούμε τον κόσμο να είναι το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ για να δείξουμε στους αθλητές πως ο αγώνας τους μπορεί να είναι μοναχικός στις προπονήσεις, αλλά δεν είναι μοναχικός ως προς τον τρόπο, που τον αντιλαμβάνεται η κοινωνία», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανάγκη αναζήτησης λύσεων σε θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τις εγκαταστάσεις.

«Διαθέτουμε αθλητές και προπονητές με υπομονή και επιμονή, ταλέντο και θεληση. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να συμβαίνουν διάφορα θετικά για τον ελληνικό στίβο. Οι αθλητές μας διακρίνονται στα μίτινγκ, η εθνική ομάδα πήρε την άνοδο για τη Σούπερ Λίγκα οι αθλητές μας ξεχώρισαν στο Κάλι και στις άλλες διοργανώσεις των μικρών. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας και τους προπονητές τους. Ωστόσο απαιτούμε λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα, που εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε. Απαιτούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώροι προπόνησης, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στον Αγιο Κοσμά, στην Παιανία, που εμείς καταφέραμε μέσω της Περιφέρειας – και την ευχαριστούμε πολύ – να βρούμε χρηματα, όμως τίποτε δεν έχει προχωρήσει. Αναγνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί όμως, στην πολιτεία πρέπει να καταλάβουν πως ο αθλητισμός είναι αγαθό», κατέληξε

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι το σημαντικότερο γεγονός στην χώρα μας. Ήταν επιλογή δική μου και του προπονητή μου να πάρω μέρος στη διοργάνωση και να μην πάω στο Diamond League του Λονδίνου, διοργάνωση για την οποία είχα μιλήσει με τους διοργανωτές. Και αυτό το έκανα γιατί πιστεύω πως πρέπει να στηρίξουμε αυτό το γεγονός. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας να μας χειροκροτήσει. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και ελπίζω όλο και περισσότεροι αθλητές να πιάσουν τα όρια για το Πεκίνο», είπε από την πλευρά του ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Εχουμε δουλέψει πολύ με τον Δημήτρη (σ.σ. Κυτέας). Κάναμε κάποιες αλλαγές που χρειάστηκε χρόνο για να φανούν. Πλέον πιστεύω πως είμαι κοντά στα 6,00 μ. και αυτά θα κυνηγήσω. Μπροστά υπάρχει και το Παγκόσμιο του Πεκίνου και φυσικά ο τελικός του Diamond League. Μην ξεχνάμε τις συνθήκες που δουλεύουμε. Μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 30 βαθμούς το καλοκαίρι και πολλά άλλα προβλήματα λόγω της εγκατάστασης».

Από την πλευρά του ο πρωταθλητής του μήκους, Λούης Τσάτουμας, είπε: «Επιτέλους για μία φορά να γεμίσει το ΟΑΚΑ να έρθουν οι γονείς με τα παιδιά τους για να δείξουν και στα νέα παιδιά που προσπαθούν τη στήριξη τους». Τον κόσμο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, κάλεσε και η Μαρία Μπελιμπασάκη. «Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό, γιατί όχι και ένα ρεκόρ. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να γεμίσει το στάδιο όπως έγινε και στο Ηράκλειο. Εμείς οι αθλητές έχουμε ένα παράπονο, όταν αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα, τα στάδια είναι άδεια. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για την προσπάθεια που κάνει. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και ελπίζω να σημειωθούν καλές επιδόσεις και πιστεύω πως το στάδιο θα βοηθήσει», είπε η αθλήτρια, που έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 200 μέτρα.

Η πρωταθλήτρια των 100 μ. εμπ., Ελισάβετ Πεσιρίδου, δήλωσε: «Είναι το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Περιμένουμε την στήριξη του κόσμου ιδιαίτερα φέτος, που είναι μια δύσκολη χρονιά με την κρίση και η ψυχολογική στήριξη των φιλάθλων θα είναι το καλύτερο για εμάς».

«Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν. Η εικόνα στην Κρήτη ήταν συγκινητική. Λυπάμαι που η προίκα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι εγκαταστάσεις έχουν παραμεληθεί. Η πολιτεία έχει υποχρεώση να τη στηρίξει και να τη δώσει στη νεολαία. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, οι αθλητές χρειάζονται την στήριξη τους», είπε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ