ΣΤΙΒΟΣ

Run Greece: Ολα έτοιμα για την έκτη σειρά των αγώνων Run Greece

RUN GREECE 2018 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
RUN GREECE 2018 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την έκτη σειρά αγώνων Run Greece με τους διοργανωτές να βάζουν και πάλι ψηλά τον πήχη.

Η συνέντευξη Τύπου για τη σειρά αγώνων Run Greece δόθηκε χτες (06/02) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Για έκτη διαδοχική χρονιά επτά πόλεις της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να διοργανώσουν μοναδικούς αγώνες και να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της να βιώσουν μια μεγάλη γιορτή.

Πρόκειται άλλωστε για μια σειρά αγώνων που αφορά όχι μόνο στους αθλητές, αλλά στα μέλη όλης της κοινωνίας. Η ομοσπονδία πάντα σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση με μεγάλο χορηγό την Wind έχει καταφέρει να καθιερώσουν τους αγώνες στις επτά πόλεις που διεξάγονται. Φέτος ο στόχος για τον καθένα από τους διοργανωτές είναι να δει ακόμη περισσότερους δρομείς όλων των ηλικιών στους δρόμου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στην Λάρισα το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ): «Οταν το 2012 αρχίσαμε να συζητούμε την ιδέα διεξαγωγής των αγώνων, θέσαμε ως στόχο να βγάλουμε στους δρόμους τους κατοίκους των πόλεων. Σήμερα αισθανόμαστε ικανοποιημένοι γιατί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος έχει επιτευχθεί. Χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες έβαλαν την άθληση στη ζωή τους, το τρέξιμο ή το βάδισμα με όποιες θετικές συνέπειες έχει αυτό για τους ίδιους. Η επιτυχία οφείλεται σε έναν σπάνιο συνδυασμό συνεργασιών, ο ΣΕΓΑΣ, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, η WIND, οι εργαζόμενοι, οι ΕΑΣ και οι εθελοντές, συνέβαλαν ώστε το Run Greece να μεγαλώνει συνεχώς. Η Wind έχει πάψει να είναι απλώς χορηγός, αλλά είναι μέλος της οικογένειας της σειράς. Οι άνθρωποι της έχουν στηρίξει όχι μόνο οικονομικά και επικοινωνιακά, αλλά με ομάδες δρομέων και με το κοινωνικό τους πρόγραμμα».

Θανάσης Ράπτης (πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων δρόμου): «Ξεκινάμε με δύναμη και αισιοδοξία έχοντας πίσω μας τα πέντε επιτυχημένα χρόνια. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο, ο τελικός των Run Greece στον Μαραθώνιο Αθήνας είναι καινοτομίες που έχουμε εντάξει από πέρυσι στη διοργάνωση και διατηρούμε και φέτος. Η σειρά αγώνων θα ξεκινήσει στη Λάρισα, το Σάββατο στις 24 Μαρτίου σε έναν αγώνα, που για πρώτη φορά θα γίνει απόγευμα».

Ειρήνη Αναστασιάδου (Υπεύθυνη Εταιρικής επικοινωνίας Wind Hellas): «Είναι μια πολύ νέα διοργάνωση αλλά έχει μαζική συμμετοχή και αυτό δείχνει ότι είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση. Στηρίζουμε το Run Greece από την αρχή και συμβάλλουμε όχι μόνο οικονομικά αλλά και επικοινωνιακά για να μεγαλώνει συνεχώς. Θέλουμε μέσω της διοργάνωσης να περάσουμε και ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα γι' αυτό δίνουμε ένα κομμάτι από τα έσοδα σε τοπικά ιδρύματα. Καλούμε τους κατοίκους των πόλεων να συμμετέχουν στους αγώνες και να βοηθήσουν μ' αυτό τον τρόπο τον τόπο τους. Μέχρι τώρα έχουμε βοηθήσει 32 τοπικά ιδρύματα.Εξαιρετική εμπειρία, άψογη διοργάνωση, γιορτή για τους κατοίκους και τουριστικό προϊόν για τις πόλεις».

Μαρκος Γκούρλιας (πρωταθλητής μεσαίων αποστάσεων): «Πρόκειται για μία πολύ καλή διοργάνωση που ελπίζω ότι κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερη. Δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των πόλεων να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα καλό πρότυπο για τα νέα παιδιά αλλά και για εμάς γιατί μας δίνει σημαντικές ηθικές απολαβές».

Ανθή Κυριακοπούλου (πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων): «Είναι η δεύτερη χρονιά που μετέχω στη διοργάνωση, φέτος θα τρέξω ως μέλος της Wind. Οι αγώνες βοηθάνε τον κόσμο να αγαπήσει το τρέξιμο, ενώ ένα μέρος των χρημάτων πηγαίνει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου: «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ. Πρώτη φορά συμμετείχα στο Run Greece πέρσι στη Ρόδο και βοήθησε πολύ στην προετοιμασία μου. Γνώρισα μία πόλη μέσω του τρεξίματος και ελπίζω να γνωρίσω και τις υπόλοιπες».

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Μεγάλη, ανθρώπινη, οικογενειακή, αθλητική διοργάνωση. Ο ΣΕΓΑΣ, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αποδεικνύουμε ότι ενωμένοι κερδίζουμε. Το Run Greece είναι πλέον στο DNA των Ελλήνων, στο χέρι μας είναι να το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο».

Γιάννης Αλεξούλης (εκπρόσωπος Δήμου Λάρισα): «Αυτός ο θεσμός έδωσε χαρά στην πόλη μας. Θέλουμε ο ΣΕΓΑΣ να κάνει και άλλες τέτοιες διοργανώσεις. Η Λάρισα είναι έτοιμη για τον αγώνα και ευχόμαστε να διπλασιάσουμε τα νούμερα συμμετοχών, όχι απλά να τα αυξήσουμε».

Μάρκος Καλούδης (τεχνικός διευθυντής, Run Greece Ηρακλείου): «Η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι μεγάλοι σύμμαχοι μας. Ο συγκεκριμένος αγώνας μαζί με το kids athletics μας άνοιξε τις πόρτες στα σχολεία και τα σπίτια, αποκτήσαμε την εμπιστοσύνη των γονέων και είναι ένας λόγος που τα τελευταία χρόνια έχουμε αύξηση των νέων αθλητών στα σωματεία. Φέτος περιμένουμε περίπου 5.000 εγγραφές και ευελπιστούμε και σε περίπου 3.000 φιλάθλους στο δρόμο. Φέτος η καρδιά του Run Greece θα χτυπά στο Παγκρήτιο στάδιο, εκεί όπου θα γίνει ο τερματισμός».

Λάζαρος Ζήσης (αντιδήμαρχος Καστορίας) : «Τιμή για εμάς να γίνεται αυτός ο αγώνας, κάνουμε τα πάντα ώστε η συνεργασία να είναι άριστη. Φέτος θα ενισχύσουμε την προσπάθεια, ώστε να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να βγει ο κόσμος έξω».

Παντελής Κολόκας (εκπρόσωπος Περιφέρειας Ηπείρου): «Τα Ιωάννινα ήταν η πρώτη πόλη στην οποία το 2013 δόθηκε η εκκίνηση της σειράς αγώνων. Μπορούμε να θεωρούμε τον εαυτό μας γούρικο. Η υλική και άυλη προσφορά για μια τοπική κοινωνία είναι τεράστια και σύντομα αυτό θα το καταλάβουν και σε άλλες πόλεις της χώρας».

Δημήτρης Πέτροβιτς (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εβρου): «Ηρθαμε γιατί πιστεύουμε στο θεσμό. Είναι ένας θεσμός που στηρίζουμε και θεωρούμε πως δίνει κίνητρα και ιδανικά στην κοινωνία. Μέσα από το δρομικό κίνημα πιστεύουμε πως δημιουργούμε νέες αρχές και αξίες σε μια κοινωνία που έχει βαλτώσει».

Γιάννης Βαταμίδης (Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης): «Μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε για 5η φορά τον αγώνα. Ξεκινήσαμε με 1.800 δρομείς και φτάσαμε πέρυσι τους 3.500. Προσπαθούμε να κάνουμε ως Δήμος τις απαραίτητες δράσεις για να βοηθήσουμε τους πολίτες να αθληθούν».

Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαίας): «Ετρεξα στο αγώνα του 2013 και γνώρισα την πόλη στην οποία ζω τα τελευταία 50 χρόνια. Πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι γνωρίζεις την περιοχή σου μέσα από έναν αγώνα. Ορθη επιλογή η συνεργασία ΣΕΓΑΣ με την τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι και αυτή που ξέρει τις ανάγκες τις περιοχής της».

Τάκης Πετρόπουλος (εκπρόσωπος Δήμου Πατρέων): «Στο Δήμο Πατρέων ο αθλητισμός καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής του πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος έχει μεγάλες παρεμβάσεις για αθλητικά έργα και δομές για τους πολίτες».

Στέφανος Κυριαζής (εκπρόσωπος Δήμου Ρόδου): «Το νησί μας στηρίζεται πολύ στον αθλητικό τουρισμό. Θα στηρίξουμε περισσότερο την προσπάθεια να συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στον αθλητικό τουρισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ