ΣΤΙΒΟΣ

Ρόχας: "Θλίβομαι για όσα συμβαίνουν στη χώρα μου"

La venezolana Yulimar Rojas observa su marca al competir en la final del salto triple en el Mundial de atletismo, en Londres, el lunes 7 de agosto de 2017. (AP Foto/Matthias Schrader)
La venezolana Yulimar Rojas observa su marca al competir en la final del salto triple en el Mundial de atletismo, en Londres, el lunes 7 de agosto de 2017. (AP Foto/Matthias Schrader) AP

Η Γιουλιμάρ Ρόχας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και μίλησε για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα της τη Βενεζουέλα.

Έγινε ένα από τα πρόσωπα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου και όχι άδικα. Η Γιουλιμάρ Ρόχας κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα τριπλούν των γυναικών και να χαρίσει μία σπουδαία διάκριση στη Βενεζουέλα.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας της Ρόχας αρκεί να αναφέρουμε ότι η Κολομβιανή είχε να χάσει σε μεγάλη διοργάνωση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012!

Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό η 21χρονη Παγκόσμια πρωταθλήτρια ρωτήθηκε για τον κλίμα εμφυλίου που υπάρχει στη Βενεζουέλα και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε αυτή. "Θλίβομαι για όσα συμβαίνουν στη χώρα μου η οποία είναι μία πανέμορφη χώρα. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό. Ξέρουμε ότι οι διαμάχες και ο πόλεμος μεταξύ αδερφών στη Βενεζουέλα πρέπει να σταματήσουν. Ελπίζω το μετάλλιο μου να έδωσε χαρά στους συμπατριώτες μου. Η χώρα μου πάντα με υποστήριζε και με φρόντιζε. Τα τελευταία δύο χρόνια έκανα προπονήσεις στην Ισπανία με τον Ιβάν Πεντρόσο. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η υποστήριξη" τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια όταν της ζητήθηκε να πάρει θέση για την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο είπε: "Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό γιατί είναι ένα λεπτό ζήτημα. Είμαι χαρούμενη για το μετάλλιο και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μιλήσω για αυτό. Θέλω να μιλήσω για όσα έγιναν εδώ και το ιστορικό μετάλλιο για τη Βενεζουέλα".

Photo credits: AP Foto/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ