ΣΤΙΒΟΣ

Ρόχας: "Ήταν ταυτόχρονα η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή μου"

La venezolana Yulimar Rojas observa su marca al competir en la final del salto triple en el Mundial de atletismo, en Londres, el lunes 7 de agosto de 2017. (AP Foto/Matthias Schrader)
La venezolana Yulimar Rojas observa su marca al competir en la final del salto triple en el Mundial de atletismo, en Londres, el lunes 7 de agosto de 2017. (AP Foto/Matthias Schrader) AP

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν, Γιουλιμάρ Ρόχας, αναφέρθηκε στα όσα γίνονται στην πατρίδα της την Βενεζουέλα και που δεν την άφησαν να χαρεί τη μεγάλη επιτυχία της.

Έγινε ένα από τα πρόσωπα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου και όχι άδικα. Η Γιουλιμάρ Ρόχας κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα τριπλούν των γυναικών και να χαρίσει μία σπουδαία διάκριση στη Βενεζουέλα.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας της Ρόχας αρκεί να αναφέρουμε ότι η Κολομβιανή, Κατερίνε Ιμπάργκεν, είχε να χάσει σε μεγάλη διοργάνωση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012!

Παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσε να χαρεί όσο θα το ήθελε αυτό το μετάλλιο. Την ίδια ημέρα που εκείνη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο πίσω στην πατρίδα της πραγματοποιούνταν αιματηρές διαδηλώσεις κατά της ηγεσίας της Βενεζουέλας. "Η κατάκτηση του τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έγινε στην καλύτερη και στη χειρότερη στιγμή για τη Βενεζουέλα. Για μένα, ήταν η καλύτερη στιγμή, διότι χάρισε πολλές ελπίδες στη χώρα μου στις δυσκολίες που περνούσε.

Η χειρότερη στιγμή ήταν, επειδή η νίκη ήρθε τη στιγμή που πέθαιναν άνθρωποι. Υπήρξε σχεδόν εμφύλιος πόλεμος. Έτσι, για μένα, συναισθηματικά, ήταν κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Με έκανε να αισθάνομαι πως ήταν ακόμα πιο ξεχωριστό, ότι ήταν κάτι που πραγματικά με βοήθησε να επιστρέψω στη Βενεζουέλα ως μια αθλήτρια που θριάμβευσε" παραδέχτηκε σε συνέντευξη της η 22χρονη άλτρια.

Photo credits: AP Foto/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ