ΣΤΙΒΟΣ

Ρεκόρ και όριο για την Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ.

ΠΑΤΡΑ.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΠΑΤΡΑ.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στα 400μ. έγινε η Ειρήνη Βασιλείου, στη διάρκεια του μίτινγκ "Τοφάλεια", καθώς διένυσε την απόσταση σε 51.86 και βελτίωσε το 52.12, που είχε από το 2016.

Παράλληλα, πέτυχε το μεγάλο της στόχο για το 2017, που ήταν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η Βασιλείου ήταν δεύτερη στην κούρσα, αφού νικήτρια ήταν η Ελένη Αρτυματά, επίσης με νέο ατομικό ρεκόρ (51.61). Η Αννα Βασιλείου τερμάτισε τρίτη με 52.81 και τέταρτη η Ελπίδα Καρκαλάτου με 55.29.

Νέο ατομικό ρεκόρ σημείωσε και η νεάνιδα Αρτεμις Αναστασίου, που ξεπέρασε τους τραυματισμούς και αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό της. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 56.40 και κατέλαβε την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη.

Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου κυνήγησε στην Πάτρα και ο Δημήτρης Πατσουκάκης στο επί κοντώ. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, αφού ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,50 μ., άφησε τα 5,60 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στα 5,70 μ., όσο και το όριο για το κορυφαίο γεγονός. Ο έμπειρος άλτης είναι σε καλή κατάσταση και θα συνεχίσει τους αγώνες, προκειμένου να πετύχει το στόχο του. Ευχάριστη έκπληξη του αγωνίσματος ήταν ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 5,50 μ., ενώ τρίτος ήταν ο Πέτρος Χατζιού, που ξεπέρασε τα 5,20 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 5,30 μ., προκειμένου να πιάσει το όριο για το Μπίντγκοζ.

Πολύ κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Γκροσέτο βρέθηκε στα 400μ. με εμπόδια ο Αρης Δρίστας, ο οποίος διένυσε την απόσταση σε 52.82 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, που ήταν.. από τον αγώνα της Τετάρτης στη Θήβα. Ο νεαρός χρειάζεται μια επίδοση καλύτερη από 52.65, προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στην ομάδα για Γκροσέτο. Την καλή της αγωνιστική κατάσταση επιβεβαίωσε η Ελπίδα Τόκα, που ήταν νικήτρια στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με 58.99. Ντεμπούτο στη σεζόν έκανε ο Μάκης Στεργιούλης, που επικράτησε στα 100 μ. με 10.57 (-0.3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ