ΣΤΙΒΟΣ

Πτήση με ρεκόρ για την Στεφανίδη

Πτήση με ρεκόρ για την Στεφανίδη
INTIME SPORTS

Η Κατερίνα Στεφανίδη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ ξεπερνώντας τα 4.61 στο άλμα επί κοντώ. Καλή εμφάνιση και από την Κυριακοπούλου που ξεπέρασε τα 4.68μ.

Το ατομικό της ρεκόρ, για τρίτη φορά φετος, βελτίωσε η Κατερίνα Στεφανίδη, που ξεπέρασε τα 4,61 μ. στο Flagstaff της Αριζόνα. Σε μια διοργάνωση, που έγινε το πρωί και στην οποία η Στεφανίδη, τις προσπάθειες της οποίας για συμμετοχή στους Ολυμπιακού αγώνες του Ρίο στηρίζει ο "Stoiximan.gr", βελτιώνει το ρεκόρ της, για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,31 μ., συνέχισε στα 4,41 μ. κι έπειτα ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,51 μ. και με τον ίδιο τρόπο το 4,61 μέτρα. Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ άφησε πίσω της το 4,60 μ., που πέτυχε στο Air Force Academy και έπειτα δοκίμασε στα 4.68 μ, ύψος που δεν κατάφερε να υπερβή.

«Ο αγώνας ήταν πρωί κι αυτό είχε κάποια δυσκολία. Στα 4,68 μ., δοκίμασα ένα νέο κοντάρι, που με ζόρισε αρκετά. Πιστεύω πως αν είχα χρησιμοποιήσει το παλίο μου κοντάρι, θα ήταν ένα περασμένο άλμα. Σε κάθε περίπτωση και δεδομένων των συθηκών ήταν ένα καλό αποτέλεσμα», είπε η Στεφανίδη, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Γκραν Πρι της Βοστώνης. Η 25χρονη για μια ακόμη φορά φέτος έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των υποχρεώσεων της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Ασταμάτητη Κυριακοπούλου, 4,68 μ. στο Βαντέ

Με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας στο Ρουέν, συμμετείχε σήμερα στο Βαντέ, η Νικόλ Κυριακοπούλου, που κατέλαβε την δευτερη θέση με καλύτερο άλμα στα 4,68 μέτρα.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό της επέτρεψε να πραγματοποιήσει μια ακόμη καλή εμφάνιση. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάνη ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,68 μ., γεγονός που της στέρησε την πρώτη θέση, καθώς η Σουηδεζα Αντζέλικα Μπένγκστον, ανέβηκε πάνω από το ίδιο ύψος με την πρώτη προσπάθεια. Η Κυριακοπούλου πριν το 4,68 μ. ξεπέρασε τα 4,43 μ. και 4,56 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,78 μ., ύψος που δεν μπόρεσε να νικήσει, όμως, έδειξε πως έχει τη δυνατότητα να το κάνει πολύ σύντομα.

Το 4,68 μ. είναι η τρίτη επίδοση στον κόσμο, όπως ήταν και το 4,67 μ., που σημείωσε η αθλήτρια μας, την περασμένη εβδομάδα. Πίσω από την Κυριακοπούλου έμεινε για δέυτερη συνεχή εβδομάδα, η Φαμπιάνα Μούρερ, που σημείωσε 4,56 μ. και κατέλαβε την τρίτη θέση. Τέταρτη με 4,36 μ. ήταν η Γαλλίδα Μαριόν Λολουτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ