ΣΤΙΒΟΣ

Πρώτη και στο Λονδίνο η Στεφανίδη

Πρώτη και στο Λονδίνο η Στεφανίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρώτη στο άλμα επί κοντώ γυναικών με επίδοση 4,80μ. αναδείχτηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Diamond League του Λονδίνου. Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε πως βρίσκεται η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία με άλμα στα 4,80μ. κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ γυναικών στο Diamond League του Λονδίνου.

Δεύτερη αναδείχθηκε η Κουβανή Σίλβα με 4,72μ. και τρίτη η ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία με άλμα στα 4,62μ. Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε από τα 4,62μ. με έγκυρη προσπάθεια, στη συνέχεια πέρασε τα 4,72μ. με τη δεύτερη προσπάθεια και πέρασε με την πρώτη τα 4,80μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιχείρησε να σπάσει και πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ καθώς έβαλε τον πήχη στα 4,93μ, έχοντας ωστόσο τρεις άκυρες προσπάθειες. Αν η Στεφανίδη κατόρθωνε να περάσει αυτό το ύψος θα πετύχαινε μάλιστα και την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο, την οποία κατέχει η Γελένα Ισινμπάγιεβα με άλμα στα 4,90μ.

Για μια ακόμα φορά η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξε πως αποτελεί πολύ μεγάλη ελπίδα της Εθνικής ομάδας του στίβου για ένα μετάλλιο.

Σε τρομερή φόρμα η Σίπερς

Το αγώνισμα των 200μ. είναι παραδοσιακά αμερικάνικη υπόθεση, καθώς αθλήτριες από τις ΗΠΑ και τη Τζαμάικα μονοπωλούν τα μετάλλια των μεγάλων διοργανώσεων. Την παράδοση αυτή έχει βαλθεί να σπάσει η Ντάφνι Σίπερς, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 22.13, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο. Σημειώνεται ότι στα 200μ. των γυναικών η Ευρώπη έχει να πάρει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες από το 1996.

Προβλημάτισε η Φρέιζερ-Πράις

Τρίτη αναδείχτηκε η Φρέιζερ-Πράις στα 100μ. γυναικών με χρόνο 11.06. Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στο συγκεκριμένο αγώνισμα έδειξε να βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό και είδε την Τα Λου από την Ακτή Ελεφαντοστού με χρόνο 10.96 και την Αγιέ από το Τρίνινταντ με 10.99 να τερματίζουν στις δύο πρώτες θέσεις. Η 29χρονη ξέρει ότι θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοση της ώστε να πετύχει αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει πετύχει καμία αθλήτρια στίβου. Να κερδίσει για τρίτη σερί φορά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Κόβατς νικητής στην τιτανομαχία

Τέσσερις αθλητές έστειλαν τη σφαίρα πάνω από τα 21 μέτρα, δείχνοντας ότι το αγώνισμα της σφαιροβολίας των ανδρών βρίσκεται την περίοδο αυτή σε καλά χέρια. Πρώτος στο αγώνισμα των "δυνατών" αναδείχτηκε ο Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τζόε Κόβατς με βολή στα 22,04, δεύτερος ο Αυστραλός Τομ Γουόλς με 21,54 και τρίτος ο Γερμανός ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο Ντέιβιντ Στορλ με βολή στα 21,39.

Δεν χάνει με τίποτα ο Μο Φάρα

Το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα αγωνίσματα των 5.000 και 10.000 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι ο Μο Φάρα, κάτι που αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Ο Βρετανός, με καταγωγή από τη Σομαλία, πρωταθλητής έτρεξε στα 5.000 μέτρα και τερμάτισε φυσικά πρώτος, πετυχαίνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με χρόνο 12 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο συμπατριώτης του Άντριου Μπούτσαρτ και στην τρίτη ο Αμερικανός Μπέρναρντ Λάγκατ. Με το αγώνισμα αυτό έκλεισε η αυλαία του Diamond League του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ