ΣΤΙΒΟΣ

Πρωταθλητής αποχώρησε ο Ιακωβάκης

Πρωταθλητής αποχώρησε ο Ιακωβάκης

Ο Περικλής Ιακωβάκης τερμάτισε πρώτος στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο ΟΑΚΑ και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα 400μ. εμπόδια για 16η φορά.

Στις 21 Ιουνίου αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την εθνική ομάδα στο Παγκρήτιο, βοηθώντας την Ελλάδα να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα. Στις 26 Ιουλίου ο Περικλής Ιακωβάκης πραγματοποίησε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης και "χάλκινος" παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ. εμπόδια αναδείχθηκε νικητής σε χρόνο 51.69 δευτερόλεπτα και εξασφάλισε για 16η φορά τον τίτλο. Πρωταγωνιστής στον ελληνικό στίβο από το 1997 ο Ιακωβάκης ισοφάρισε στην πρώτη θέση των Πανελληνιονικών σε ένα αγώνισμα τον παλιό συναθλητή του, Αλέξανδρο Παπαδημητρίου που έχει επίσης 16 νίκες στη σφυροβολία.

Ο 36χρονος πατέρας δύο παιδιών γνώρισε την αποθέωση από το λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στην Καλογρέζα την ώρα που πέρασε το τελευταίο εμπόδιο. Μετά τον τερματισμό γονάτισε στο ταρτάν και συγκινημένος ευχαρίστησε τους Έλληνες φιλάθλους.

" This is the end που λέει το τραγούδι των Doors", δήλωσε ο Ιακωβάκης στην τηλεόραση της ΕΡΤ. "Η καριέρα μου τελείωσε ουσιαστικά στην Κρήτη, αλλά είχα να κάνω δύο αγώνες... τοπικού χαρακτήρα. Ο ένας αναβλήθηκε, ο άλλος ήταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα και πλέον τελείωσε. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον αγώνα μου. Όλο αυτό το "κοκταίηλ" συναισθημάτων δεν με άφησε να τρέξω γρήγορα. Δεν είχα συναγωνισμό, δεν είχα το "φόβο" να τρέξω γρήγορα, έκανα κακή κούρσα, δεν μπόρεσα να διαχειριστώ τον αγώνα".

Ο αθλητής του συλλόγου ΑΕ Λεχαινών θυμήθηκε πως το 1998 είχε κατακτήσει τον πρώτο από τους 16 τίτλους του στο ίδιο στάδιο, ενώ είχε αγωνιστεί και το 1997. "Υπήρξα τυχερός, ήμουν μέλος της εθνικής ανδρών από τα 18 μου χρόνια. Τα πράγματα συνεχίζονται, θα ακολουθήσουν νέες φουρνιές, νέοι αθλητές.

Αποχωρώ πλήρης αποτυχιών και επιτυχιών. Είμαι ικανοποιημένος για όσα έκανα, περήφανος για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μου. Δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω. Υπήρξα συνεπής αθλητής, έτσι θα ήθελα να με θυμούνται. Ο στόχος μου ήταν να είμαι σταθερός, να μπαίνω στους τελικούς κάθε χρόνο και το κατάφερα ειδικά στα πιο παραγωγικά μου χρόνια. Ευχαριστώ τους Έλληνες φιλάθλους".

Πρωταθλητής αποχώρησε ο Ιακωβάκης
INTIME SPORTS
Πρωταθλητής αποχώρησε ο Ιακωβάκης
Πρωταθλητής αποχώρησε ο Ιακωβάκης
Πρωταθλητής αποχώρησε ο Ιακωβάκης
Πρωταθλητής αποχώρησε ο Ιακωβάκης
Πρωταθλητής αποχώρησε ο Ιακωβάκης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ