ΣΤΙΒΟΣ

Πρόκριση στο Παγκόσμιο για τη Ζαπουνίδου

Πρόκριση στο Παγκόσμιο για τη Ζαπουνίδου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου προστέθηκε στα ονόματα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο του Λονδίνου το καλοκαίρι, αφού έπιασε το όριο στα 20.000μ. βάδην.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου θα βρεθεί η Δέσποινα Ζαπουνίδου, η οποία έπιασε τα όρια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην στο Ποντέμπραντι της Τσεχίας.

Η 31χρονη πρωταθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη τερμάτισε σε 1:34.26, επίδοση που της έδωσε την 15η θέση στον αγώνα και μαζί το όριο για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν.

Η Ζαπουνίδου έκανε την κούρσα, που χρειαζόταν προκειμένου να πετύχει τον αρχικό της στόχο, που ήταν το όριο και πλέον συνεχίζει την προετοιμασία της για τη διοργάνωση του Αυγούστου.

Στην ίδια απόσταση δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Παναγιώτα Τσινοπούλου. Η Ντριμπιώτη επέλεξε να σταματήσει στο 4ο χιλιόμετρο, αφού αισθάνθηκε ενόχληση στο δικέφαλο από ελαφρύ τράβηγμα των προηγούμενων ημερών.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αντονέλα Παλμισάνο με 1:27.57.

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗ

Στα 20χλμ. βάδην των ανδρών, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ παρουσιάστηκε επηρεασμένος από μια ίωση που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα και τερμάτισε στην 25η θέση με 1:23.53.

Παράλληλα, ο 28χρονος κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 1:21.12, μετά από τα μισά της κούρσας, είχε ενόχληση στο στομάχι και επέλεξε να ακολουθήσει συντηρητικό ρυθμό, προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στον τερματισμού.

Ο Παπαμιχαήλ θα συνεχίσει πλέον την προετοιμασία του, με στόχο να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Παγκόσμιο του Λονδίνου.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Νεάνιδες αθλήτριες της εθνικής ομάδας βάδην, που μετείχαν στην ίδια διοργάνωση.

Η Σοφία Αλικανιώτη, η Δήμητρα Μπόχωρη και η Νάνση Βαΐτση κατέλαβαν τη 2η θέση στο ομαδικό, που είναι η καλύτερη εμφάνιση που έχει πραγματοποιήσει η χώρα στη διοργάνωση.

Η ομάδα των κοριτσιών είναι η πρώτη από το 2001 (τότε ήταν τρίτες οι Αθανασία Τσουμελέκα, Μαρία Χατζηπαναγιωτίδου και Ειρήνη Καραγιάννη), που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών.

Η Αλικανιώτη τερμάτισε στην 5η θέση με 48.16 κι έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό κ-20 στο Γκροσέτο. Παράλληλα, βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να σημειώσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Μπόχωρη, που ήταν 7η με 48.45 και "κλείδωσε" μια θέση για το Γκροσέτο. Στη 17η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Νάνση Βαΐτση με 50.03, επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ και δείχνει πως έχει τα περιθώρια να κυνηγήσει το όριο για την ιταλική πόλη.

Πρώτη ομάδα στη βαθμολογία ήταν η Ισπανία, ακολούθησε η Ελλάδα και τρίτη η Γερμανία.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ