ΣΤΙΒΟΣ

Πολλά ρεκόρ και ένα όριο για το Ευρωπαϊκό στο "Portarathlon"

INTERNATIONAL JUMPING MEETING 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
INTERNATIONAL JUMPING MEETING 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ολοκληρώθηκε στη Νάξο το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία "Portarathlon", που επεφύλασσε πολλά ρεκόρ και ένα όριο για το Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή (3/6) στη Νάξο το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία "Portarathlon", που επεφύλασσε πολλά ρεκόρ και ένα όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο.

Στους άνδρες και στο δέκαθλο νικητής ήταν ένας ακόμη Ουκρανός, μια χώρα με μεγάλη παράδοση στα Σύνθετα Αγωνίσματα, ο Vadym Adamchuk με 7.517β., ο οποίος πέτυχε σπουδαίο ατομικό, αφού ταξίδεψε στη Νάξο με 7.021β. Το όριο για Βερολίνο πέτυχε η Rimma Hordiyenko, που ήταν η νικήτρια στο έπταθλο με 6.022 βαθμούς, ενώ πέτυχε και ατομικό ρεκόρ, καθώς ταξίδεψε στο νησί των Κυκλάδων με 5.762β.

Σημαντικά ατομικά ρεκόρ είχαμε και από τους Έλληνες πρωταθλητές και πιο συγκεκριμένα από τον Παναγιώτη Πήτα και την Στέλλα Τζικανούλα. Ο νεαρός πρωταθλητής του ΓΣ Βόλου συγκέντρωσε στο δέκαθλο 7.317β. και συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 6.884β. από φέτος στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο Πήτας έγινε ο 16ος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών και έδειξε πως έχει ακόμη πολλά να δώσει στο αγώνισμα. Ο αθλητής στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 110 μ. εμπ., το επί κοντώ και τη δισκοβολία Στη γενική κατάταξη στο «Portarathlon» ήταν 4ος.

Η Στέλλα Τζικανούλα μάζεψε 5.474 β., έσπασε το ατομικό της ρεκόρ (5.337β.) και ανέβηκε στην 11η θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν 3η στον αγώνα. Στις γυναίκες στη δεύτερη θέση ήταν μια άλλη Ουκρανή, η Irina Rofe-Beketova με 5.537β.

Το "φράγμα" των 5.000 βαθμών έσπασε και η Μαρία Ζαχαρούδη, που συγκέντρωσε 5.004β., ενώ ήρθε στη Νάξο με ατομικό ρεκόρ 4.741β. Η 20χρονη έδειξε πως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και είναι χαρακτηριστικό πως από τα επτά αγωνίσματα σημείωσε ατομικό ρεκόρ σε τέσσερα. Στον αγώνα κατέλαβε την 4η θέση.

Ακολούθησε στην 5η θέση η Εμμανουέλα Ιωακειμίδου με 4.918β. και εκείνη όχι μακριά από το ατομικό της ρεκόρ που είναι 4.994β., ενώ 6η ήταν η Μελίνα Καστρινού που με 4.803β. έκανε ατομική επίδοση, αφού φέτος στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στον Άγιο Κοσμά είχε κάνει 4.622β. Στην 7η θέση ήταν η Ευαγγελία Βαρβάρα με 4.341β. και η 22χρονη έκανε ατομικό, αφού είχε 4.225β. και 8η ήταν η Ιωάννα Τσάβα με 4.084β.

Η τελική κατάταξη στο Έπταθλο: Rimma Hordiyenko (Ουκρανία) 6.022β., Irina Rofe-Beketova (Ουκρανία) 5.537β., Στέλα Τζικανούλα 5.474β., Μαρία Ζαχαρούδη 5.004β., Εμμανουέλα Ιωακειμίδου 4.918β., Μελίνα Καστρινού 4.803β., Ευαγγελία Βαρβάρα 4.341β., Ιωάννα Τσάβα 4.084β.

Η τελική κατάταξη στο Δέκαθλο: Vadym Adamchuk (Ουκρανία) 7.517β., Vasil Ivanitskiy (Ουκρανία) 7.479β., Aleksandar Grnovic (Σερβία) 7.397β., Παναγιώτης Πήτας 7.317β., Παναγιώτης Μάντης 6.943β., Κώστας Λογδανίδης 6.893β., Γιώργος Στεφανής 6.104β. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου.

"Είμαι χαρούμενος για πολλούς λόγους. Πρώτον για την εμπειρία που έζησα στο Portarathlon, ένας ακόμη ότι μου δόθηκε ευκαιρία να έρθω, παρά τους τραυματισμούς, γνώρισα νέα άτομα και δέθηκα, όπως γίνεται στο δέκαθλο. Γενικά η φιλοξενία ήταν άψογη, ήταν ένα ξεκούραστο δέκαθλο. Οι διοργανωτές μας σεβάστηκαν, πότε θα ξεκινήσουμε ένα αγώνισμα, πότε θα περιμένουμε κ.λπ. Περίμενα ένα ρεκόρ, τα προηγούμενα χρόνια είχα να αντιμετωπίσει κάποιους τραυματισμούς, αλλά η φετινή σεζόν ήταν λίγο καλύτερη και ήρθαν αποτελέσματα. Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου για την προσπάθειά τους και στη διοργάνωση και ελπίζω να είμαι και του χρόνου εδώ", είπε ο αθλητής από τον Βόλο, Παναγιώτης Πήτας.

"θεωρώ όμορφη τη διοργάνωση και ήταν πετυχημένη. Έγιναν ρεκόρ και προσωπικά και συλλογικά. Εύχομαι του χρόνου ακόμα καλύτερα", είπε η Στέλλα Τζικανούλα. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μάντης, σχολίασε: "Πολύ όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να αγαπούν τα σύνθετα. Μακάρι να συνεχιστεί η διοργάνωση και ευελπιστώ να γίνουν ρεκόρ και επιδόσεις και του χρόνου και να τα καταφέρω ανάμεσα στους αθλητές να είμαι και εγώ. Το μίτινγκ μπορεί να αναπτυχθεί και γιατί όχι να γίνει IAAF Challenge".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ