ΣΤΙΒΟΣ

Ποινή 18 μηνών σε Πάουελ

Ποινή 18 μηνών σε Πάουελ

Ο Ασάφα Πάουελ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 18 μηνών από τους αγώνες. Ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 100 μέτρα θα ασκήσει έφεση.

Ο Ασάφα Πάουελ τιμωρήθηκε με απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες για 18 μήνες. Ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 100 μέτρα πιάστηκε ντοπέ τον περασμένο Ιούνιο.

Η ποινή του... τρέχει και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Ο 31χρονος Τζαμαϊκανός σπρίντερ είναι απογοητευμένος για την απόφαση και σχεδιάζει να κάνει έφεση.

"Αυτή η απόφαση δεν είναι μόνο άδικη, είναι ολοφάνερα αδικαιολόγητη. Πάνελ σαν και αυτά (σ.σ. η απόφαση πάρθηκε από την πειθαρχική επιτροπή του οργανισμού αντιντόπινγκ της Τζαμάικα). Είναι η πρώτη φορά σε 12 χρόνια παρουσίας μου στο σπορ και μετά από 150 ελέγχους που υπάρχει αυτό το εύρημα. Μια διεργετική ουσία (σ.σ. oxilofrine) που απαγορεύεται μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων και οι ειδικοί έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν βοηθάει στη βελτίωση των επιδόσεων", αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του Πάουελ.

Η Σερόν Σίμπσον, η αργυρή Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, βρέθηκε και η ίδια θετική στην ίδια ουσία. Τιμωρήθηκε και εκείνη με αποκλεισμό 18 μηνών. Ο "ένοχος" είναι ο γυμναστής Κρις Ξουέρεμπ.

Ο Πάουελ είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ το 2006 στα "Τσικλητήρεια". Δεν έχει κατακτήσει ατομικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στη "Φωλιά του Πουλιού" με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ