ΣΤΙΒΟΣ

Πλήρωσε 1.500 λίρες σε ταξί και βγήκε τρίτη στο Παγκόσμιο

Ethiopia's gold medal winner Genzebe Dibaba is flanked by Netherlands' silver medal winner Sifan Hassan, left, and Britain's bronze medal winner Laura Muir during the ceremony for the women's 3000-meter final at the World Athletics Indoor Championships in Birmingham, Britain, Thursday, March 1, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
Ethiopia's gold medal winner Genzebe Dibaba is flanked by Netherlands' silver medal winner Sifan Hassan, left, and Britain's bronze medal winner Laura Muir during the ceremony for the women's 3000-meter final at the World Athletics Indoor Championships in Birmingham, Britain, Thursday, March 1, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Μετά από μία διαδρομή που κράτησε επτά ώρες και της κόστισε 1.500 λίρες η Λάουρα Μούιρ κατάφερε να φτάσει στο Μπέρμιγχαμ και να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στα 3.000μ.

Στα 24 της χρόνια η Λάουρα Μούιρ ήθελε όσο τίποτα άλλο να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ αποτελούσε το όνειρο της, αφού θα μπορούσε να συνδυάσει το πρώτο της μετάλλιο με μία διάκριση μπροστά στους συμπατριώτες της.

Το όνειρο όμως παραλίγο να μετατραπεί σε εφιάλτη εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει την Μεγάλη Βρετανία.

Το απόγευμα της Τετάρτης είχε αποφασίσει να ταξιδέψει από το Καρλάιλ όπου και διαμένει στο Μπέρμιγχαμ, μία διαδρομή περίπου 300 χιλιομέτρων. Λόγω της κακοκαιρίας όλες οι πτήσεις είχαν ακυρωθεί και έτσι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει κανείς να φτάσει στην πόλη διεξαγωγής του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν να πάρει ταξί.

Κάλεσε λοιπόν ένα το οποίο κατάφερε να φτάσει με δύο ώρες καθυστέρηση. Τότε ξεκίνησε ένα ταξίδι που κράτησε περίπου επτά ώρες (για μία διαδρομή που κανονικά γίνεται στο μισό χρόνο) και που της κόστισε 1.500 λίρες.

"Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα πως δε θα προλάβουμε να φτάσουμε έγκαιρα. Όταν ξεκινήσαμε από το σπίτι υπήρχε αρκετό χιόνι στους δρόμους και τα πάντα ήταν παγωμένα. Το ταξί άργησε να έρθει δύο ώρες. Όσο διασχίζαμε το Καρλάιλ δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε ούτε το καπό του αυτοκινήτου. Ήταν κάτι το "τρελό". Συνολικά μας πήρε σχεδόν επτά ώρες για να φτάσουμε στο Μπέρμιγχαμ" τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της μετά το τέλος του τελικού των 3.000μ.

Όπως και να έχει τελικά άξιζε τον κόπο αυτή η ταλαιπωρία για την Μούιρ αφού το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πίσω από τις σπουδαίες Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα (Αιθιοπία) και Σιφάν Χασάν (Ολλανδία) ήταν η καλύτερη ανταμοιβή.

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ