ΣΤΙΒΟΣ

Πέταξαν για το Λονδίνο οι Έλληνες αθλητές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 /  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Οι 17 από τους συνολικά 20 αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου πέταξαν για το Λονδίνο το μεσημέρι της Τετάρτης (02/08).

Το Λονδίνο θα είναι από σήμερα (02/08) το...σπίτι των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για τις επόμενες 15 ημέρες, αφού εκεί ξεκινάει την Παρασκευή (4/8) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από αρκετούς νέους αθλητές, αλλά και φυσικά έμπειρους πρωταθλητές, που έχουν την δυνατότητα να κυνηγήσουν καλές εμφανίσεις. Η Κατερίνα Στεφανίδη ταξίδεψε για το Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης, στο Λονδίνο έφτασε το μεσημέρι το πρώτο από τα δύο γκρουπ, ενώ το δεύτερο θα φτάσει το σήμερα το βράδυ. Στην Μ. Βρετανία θα μεταβούν στις 8 Αυγούστου η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και η Δέσποινα Ζαπουνίδου.

Στο σύνολο τους οι πρωταθλητές μας είναι αισιόδοξοι για τις εμφανίσεις τους στο κορυφαίο γεγονός. Όλοι τους μιλησαν στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ για τους στόχους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.Αρχικά, η Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) είπε: "Είμαι σε καλή κατάσταση και μετά το Diamond League στο Μονακό επικεντρώθηκα στην προπόνηση μου. Πάω για το καλύτερο δυνατό στο Λονδίνο. Θα το παλέψω, δεν έχω άγχος". Από την πλευρά της η Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ.) δήλωσε: "Είναι δύσκολο σε μια τέτοια διοργάνωση να κάνεις πρόβλεψη για το που μπορείς να φτάσεις. Το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό, από την άλλη εγώ είμαι πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι ακόμη και τώρα ταλαιπωρούμαι από μικρή ενόχληση στο πόδι. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα με δικαιώσει. Καλή επιτυχία σε όλη την ομάδα μας".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.): "Είμαι σε καλή κατάσταση και αρκετά ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή μου σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα μου και πιστεύω πως θα βγει κάτι καλό". Ο... παλιός Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.) επεσήμανε: "Είμαι έτοιμος για την 5η μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η προπόνηση έως εδώ πήγε καλά, μένει τώρα να δούμε πως θα εξελιχθεί ο κύριος αγώνας. Μακάρι να πάνε όλα καλά να βγει μια καλή κούρσα ώστε να περάσω στον ημιτελικό. Εννοείται πως θέλω να κυνηγήσω μια εμφάνιση καλύτερη από αυτές των προηγούμενων διοργανώσεων (καλύτερη παρουσία 19η θέση σε ημιτελικό). Παρά το γεγονός ότι πέρασα μια δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας έκανα δύο χειρουργεία και έμεινα αρκετά πίσω στην προπόνηση, θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό".

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.) δήλωσε: "Θέλω να πετύχω στο Λονδίνο ότι δεν κατάφερα μέχρι τώρα στη σεζόν, να κατέβω κάτω από το όριο (12.98). Είμαι και ψυχολογικά σε πολύ καλή κατάσταση μετά την πρόσκληση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αντικειμενικός στόχος μου είναι να περάσω στα ημιτελικά" ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν) τόνισε: "Έχω μια ενόχληση στον αχίλλειο, αλλά στην προπόνηση τα άλματά μου είναι καλά και δεν έχω πρόβλημα. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι με ένα άλμα πάνω από 16,85μ. θα δώσει την πρόκριση στον τελικό".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 /  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) είπε: "Είμαι χαρούμενος που θα μετάσχω σε μια τέτοια διοργάνωση. Είμαι καλά και δεν νιώθω κουρασμένος από τους αγώνες και κυρίως, μετά το Γκροσέτο. Δεν θα είναι εύκολος αγώνας και πιστεύω ότι στον προκριματικό θα περάσουν οι αθλητές με 7,90 - 7,95μ." ενώ η Λίλη Αλεξούλη (μήκος) τόνισε: "Είμαι καλύτερα ψυχολογικά, γιατί είχα ένα άγχος, όπως στο Βελιγράδι πως θα μείνω εκτός διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι πως στον τελευταίο μου αγώνα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελα. Από εκεί και μετά διορθώσαμε θέματα που αφορούν τη φορά μου κυρίως, και θα προσπαθήσω τώρα για το καλύτερο στους αγώνες".

Η Τατιάνα Γκούσιν (ύψος) δήλωσε: "Θα κάνω την προσπάθειά μου στο Λονδίνο. Η αλήθεια είναι ότι πάντα με απασχολεί το πρόβλημα στο πόδι, όμως οι τελευταίες προπονήσεις πήγαν πολύ καλά και είμαι σε καλή κατάσταση. Αυτό που θέλω είναι να έχω καθαρά άλματα μέχρι το 1,91μ. και από εκεί και πέρα ό,τι βγει" με την Ειρήνη Βασιλείου (400 μ.) να συμπληρώνει: "Είμαι πολύ καλά έχω την υγεία μου που είναι το σημαντικότερο. Μετά το ρεκόρ συνεχίσαμε με στόχο να διατηρήσουμε το φορμάρισμα. Θέλω στο Λονδίνο να κάνω μια αξιοπρεπή παρουσία. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα αυτή την επίδοση, με τόσα που είχα περάσει στην αρχή της σεζόν".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 /  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Οι βενιαμίν της λίστας δεν έκρυψαν και εκείνοι την αισιοδοξία τους. "Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κυνηγήσω τις επιδόσεις που είναι στις δυνατότητες μου και κοντά στο ρεκόρ μου. Νομίζω πως αν συμβεί αυτό τότε θα έχω πετύχει τον μεγάλο μου στόχο, που είναι να προκριθώ στον τελικό" είπε αρχικά ο Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμός) με τον Εμμανουήλ Καραλή (επί κοντώ) να προσθέτει: "Αυτό που θέλω είναι να χαρώ τον αγώνα μου. Θα πάρω μέρος σε ένα σπουδαίο γεγονός, μαζί με τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. Για μένα θα είναι μια μοναδική εμπειρία, χρήσιμη για το μέλλον. Δεν με αγχώνει το γεγονός ότι προηγήθηκαν οι δύο αγώνες με το άτυχο περιστατικό, όπου έσπασε το κοντάρι. Κοιτάζω μπροστά και συνεχίζω με στόχο το καλύτερο δυνατό".

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία): "Η προετοιμασία στην Ουγγαρία πήγε πολύ καλά και πλέον νιώθω έτοιμος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πέρασα ένα διάστημα όπου δεν πήγα όπως θα ήθελα, ωστόσο το καλό είναι ότι πλέον καταλαβαίνω τα λάθη μου και μπορώ να τα διορθώνω. Δεν θέλω να λέω πολλά, σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο, αν βγει μια βολή μέσα στις δυνατότητες του μου, τότε είναι πιθανό να φτάσω μέχρι τον τελικό, που θα αποτελεί επιτυχία".

Στο τέλος το λόγο πήραν οι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20χλμ. βάδην) είπε: "Έχω δοκιμάσει κάποια νέα πράγματα φέτος στην προπόνηση και περιμένω να μου βγουν. Είμαι καλά και πιστεύω θα βγει μια καλή παρουσία. Είναι μια διαδρομή, που την ξέρω και στην οποία έκανα ρεκόρ. Ελπίζω να έχει καλό καιρό και να μην ταλαιπωρηθούμε" με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ βάδην) να λέει: "Η προετοιμασία πήγε καλά και εγώ αισθάνομαι καλά, οπότε θα κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Η Ουρανιά Ρεμπούλη (μαραθώνιος) είπε: "Παρά τον τραυματισμό στο δικέφαλο κατάφερα να βγάλω την προπόνηση μου. Όταν ξεκίνησα την προετοιμασία μου είχα βάλει αρκετά υψηλούς στόχους. Δυστυχώς κάποια απρόβλεπτα με κράτησαν πίσω. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να κυνηγήσω ένα νέο ατομικό ρεκόρ", ενώ η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (μαραθώνιος) δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρώτη μου συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Είμαι καλά και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ