ΣΤΙΒΟΣ

Πέμπτος ο Καραλής, έβδομος ο Φιλιππίδης στο επί κοντώ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από έναν εντυπωσιακό τελικό στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής με νέο ατομικό ρεκόρ κατέλαβε την πέμπτη θέση και ο Φιλιππίδης την έβδομη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού.

Ιδιαίτερα αξιόλογη ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ. Μετά από έναν σπουδαίο αγώνα ο Εμμανουήλ Καραλή ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με την πέμπτη θέση και ο Κώστας Φιλιππίδης με την έβδομη.

Ο 18χρονος ταλαντούχος άλτης συνδύασε την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Καραλής, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan, πέρασε με τη δεύτερη τα 5.45μ., με την πρώτη τα 5.60μ., με τη δεύτερη τα 5.70 και στη συνέχεια πήγε στα 5.80μ. Εκεί με ένα εντυπωσιακό άλμα κατάφερε και πέρασε τον πήχη με την πρώτη κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση του 18χρονου Έλληνα επικοντιστή είναι τα 5.78μ. τα οποία είχε κάνει στις 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Στη συνέχεια είχε μία άκυρη προσπάθεια στα 5.85 και άφησε τις άλλες δύο για να πάει στα 5.90μ. προσπαθώντας να μπει στα μετάλλια. Εκεί είχε δύο καλά, αλλά άκυρα άλμα στα 5.90μ.. Έτσι, ολοκλήρωσε με την πέμπτη θέση τον αγώνα του επιβεβαιώνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.

Από την πλευρά του ο Κώστας Φιλιππίδης από την πλευρά του ξεκίνησε τον αγώνα με μία άκυρη προσπάθεια στα 5.45μ., όμως με τη δεύτερη κατάφερε να ξεπεράσει τον πήχη. Στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 5.60μ. και τα 5.70μ. Μετά είχε μία άκυρη στα 5.80 και βλέποντας τους υπόλοιπους να τα περνούν πήγε στα 5.85μ. για να προσπαθήσει να μπει στη μάχη των μεταλλίων. Τελικά, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε στα 5.70μ. που του έδωσαν την έβδομη θέση.

Στη μάχη των μεταλλίων αυτή εξελίχθηκε σε μία μονομαχία ανάμεσα στους Λαβιλενί, Κέντρικς και Λίσεκ. Νικητής ήταν ο Γάλλος ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.90! Τόσο ο Κέντρικς όσο και ο Λίσεκ ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στα 5.85μ. Ο πρώτος είχε δύο άκυρες στα 5.90 και μία στα 5.95μ., ενώ ο Πολωνός έκανε όλες τις προσπάθειες στα 5.90μ. χωρίς να καταφέρει να τα ξεπεράσει.

Στη συνέχεια ο Λαβιλενί έκανε τρεις προσπάθειες στα 6μ. χωρίς να καταφέρει να περάσει τον πήχη. Παρ' όλα αυτά γνώρισε την αποθέωση από όλους θεατές, αλλά και από τους Καραλή, Κέντρικς, Λίσεκ και Μάρσαλ που έμειναν για να τον υποστηρίξουν μέχρι τέλους.

Τα αποτελέσματα

Πέμπτος ο Καραλής, έβδομος ο Φιλιππίδης στο επί κοντώ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ