ΣΤΙΒΟΣ

Πανηγύρισε και έχασε το μετάλλιο

Πανηγύρισε και έχασε το μετάλλιο

Η Αμερικανίδα Μόλι Χαντλ σήκωσε τα χέρια της στον ουρανό, έτοιμη να διασχίσει τη γραμμή του τερματισμού. Συναθλήτρια της την προσπέρασε και την... κατέβασε από το βάθρο (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ούτε και η τελευταία. Η Μόλι Χαντλ ωστόσο δεν θα επαναλάβει το ίδιο λάθος. Η Αμερικανίδα βρισκόταν στην τρίτη θέση στον τελικό των 10.000 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Ήταν έτοιμη να διασχίσει τη γραμμή του τερματισμού στη "Φωλιά του Πουλιού", πανηγύρισε πρόωρα και την προσπέρασε η συναθλήτρια της, η Έμιλι Ίνφελντ.

Μετά τον τερματισμό η Ίνφελντ παρηγόρησε τη Χαντλ. " Είναι επίπονο να παρακολουθήσω ξανά τον αγώνα. Η Έμιλι γλίστρησε στην εσωτερική και εγώ χαλάρωσα λίγο. Είχε μια ευκαιρία ζωής. Νιώθω πως το μετάλλιο γλίστρησε από τα δάχτυλα μου. Συνήθως το 10άρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι "σκληρός" αγώνας, όχι με τακτική που ακολούθησαν σήμερα, δεν θα ξαναγίνει", είπε η Χαντλ. Η Ίνφελντ αρκέστηκε να πει "προσπάθησα να αγωνιστώ μέχρι τέλους, μέχρι τη γραμμή". Μένει να δούμε αν θα παραμείνει καλή η σχέση των δύο συναθλητριών.

United States' Shalane Flanagan, left, Emily Infeld, middle, and Molly Huddle look at the times following a womenís 10,000m final at the World Athletics Championships at the Bird's Nest stadium in Beijing, Monday, Aug. 24, 2015. Infeld finished third in the race. (AP Photo/Darron Cummings)  ORG XMIT: WTC671
United States' Shalane Flanagan, left, Emily Infeld, middle, and Molly Huddle look at the times following a womenís 10,000m final at the World Athletics Championships at the Bird's Nest stadium in Beijing, Monday, Aug. 24, 2015. Infeld finished third in the race. (AP Photo/Darron Cummings) ORG XMIT: WTC671 AP

Νικήτρια γιατί υπήρξε και νικήτρια ήταν η Βίβιαν Τσερουιγιότ με χρόνο 31:41.31. Είχε νικήσει στα 5.000 και στα 10.000 μέτρα στο παγκόσμιο του 2011, έχασε τους αγώνες το 2013 εξαιτίας της εγκυμοσύνης της και επέστρεψε στο παγκόσμιο βάθρο στο Πεκίνο. Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε η Γκελέτε Μπούρκα από την Αιθιοπία με 31:41.77. Η Ίνφελντ έκανε χρόνο 31:43.49 μόλις εννιά χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερη από τη Χαντλ.

Η τελευταία στροφή του τελικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ