ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων από τον Μουζενίδη

Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων από τον Μουζενίδη

Ο Οδυσσές Μουζενίδης με βολή στα 20,01 έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των Παίδων στην σφαιροβολία.

Λίγες μόλις εβδομάδες από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στον κλειστό στίβο, ο Οδυσσέας Μουζενίδης ξεκίνησε πολύ δυνατά και στις θερινές διοργανώσεις. Ο Παίδας αθλητής της σφαιροβολίας συμμετείχε στην 3η Ορφική συνάντηση στίβου, την οποία διοργάνωσε ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, στην ακριτική πόλη και σημείωσε σπουδαία επίδοση.

Ο νεαρός με βολή στα 20,01 μ. πέτυχε επίδοση καλύτερη από το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων, το οποίο ανήκε στον Μιχάλη Σταματόγιαννη με 19,97 μ. από τις 4/4/1999 και έδειξε για μία ακόμη φορά πως διαθέτει το ταλέντο να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Ο αθλητής του Κένταυρου Χαλκιδικής το χειμώνα είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού με βολή στα 19,96 μέτρα. Ο Μουζενίδης αναμένεται να είναι κι ένας από τους πρωταγωνιστές της εθνικής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ στη Τιφλίδα.

Οι αγώνες της Αλεξανδρούπολης έγιναν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή περίπου 1.000 αθλητών από 27 σωματεία. Μάλιστα φέτος αυξήθηκε και ο αριθμός των ξένων σωματείων, αφού πήραν μέρος αθλητές από δύο σωματεία της Βουλγαρίας και ένα της Τουρκίας (Ανδριανόυπολη) με περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες.

Αναλυτικά στους αγώνες συμμετείχαν οι εξής σύλλογοι: Χάσκοβο (Βουλγαρία), Μπουργκάς (Βουλγαρία), Ανδριανούπολη (Τουρκία), ΠΑΟΚ, Αρχέλαος Κατερίνης, ΓΑΣ Κουφαλίων, ΓΣ Λαγκαδά, Κένταυρος Χαλκιδικής, ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, Ολυμπιάδα Κομητηνής, Ρήσσος Κομοτηνής, ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, Διομήδης Ξάνθης, Φίλιππος Καβάλας, ΟΚΑ Καβάλας, Δοξάτο Δράμας, ΑΟ Χρυσούπολης, ΑΟ Ορεστιάδος, ΑΟ Καβάλας 5, Πολυνίκης Ορεστιάδας, Πρωτέας Αλεξ/πολης, ΜΓΣ Εθνικός.

Επίσης συμμετείχαν αθλητές του επί κοντώ από τις ομάδες του Άρη, του Αίολου Μακεδονίας, του Ηρακλή, του Τρίτωνα και της Πυγμής Ευόσμου. Το επίπεδο των αγώνων εκτός του Πανελλήνιου ρεκόρ ήταν υψηλό στις κατηγορίες Παίδων και Παμπαίδων και ο συναγωνισμός έντονος, ενώ συμμετείχαν και εκατοντάδες μικροί αθλητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Kids Athletics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ