ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Τεντόγλου στο μήκος

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Τεντόγλου στο μήκος

Το Πανελλήνιο ρεκόρ του Μιλτιάδη Τεντόγλου στο μήκος ξεχώρισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στις Σέρρες.

Στα 17 του χρόνια έχει καταφέρει να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σεζόν. Τα αποτελέσματα που σημειώνει ο Μιλτιάδης Τεντόγλου, μα πολύ περισσότερα τα σωματικά και αγωνιστικά του προσόντα δεν περνάνε απαρατήρητα και τον συγκαταλέγουν στους πλέον ανερχόμενους αθλητές.

Ο νεαρός κατάφερε να γίνει το κεντρικό πρόσωπο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στις Σέρρες, το πρόγραμμα του οποίου ξεκίνησε σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της δυνατής βροχής. Ο αθλητής από τα Γρεβενά στην τρίτη του προσπάθεια "προσγειώθηκε"στα 7,69 μ. (0,8) και βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων, το οποίο ήταν 7,65 μ. από τις 6 Ιουνίου. Ο αθλητής του Βαγγέλη Παπανίκου ανέβηκε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη, στην κατηγορία των Παίδων και πλέον έχει την έκτη επίδοση.

Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κολομβίας (15-19/7) έπιασε ένας ακόμη αθλητής της κατηγορίας, ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης. Ο νεαρός αθλητής του Κερκυραϊκού σημείωσε 7,30μ.στο μήκος και μπήκε κι αυτός στη λίστα των αθλητών, που έχουν εξασφαλίσει όριο για τη διοργάνωση του Κάλι.

Καλή εμφάνιση στο μήκος και από τον Αλέξανδρο Περιστέρη, που σημείωσε 7,42 μ. και έμεινε μόλις οχτώ εκατοστά από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν (16-19/7).

Μία βολή και αυτή ελεγχόμενη έκανε ο Γιάννης Κυριαζής στον τελικό του ακοντισμό κι έπειτα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος επικράτησε του αγώνα με 66,93 μ., είχε ενόχληση στον αγκώνα και επέλεξε να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του, δεδομένο του ότι έχει μπροστά την υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Κυριαζής με 78,41 μ., από φέτος έχει την τρίτη επίδοση στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Υπόθεση των αθλητριών της μικρής κατηγορίας, ήταν τα 400 μ. εμπ. Νεανίδων. Η Αννα Κιάφα και η Ολυμπία Καραγιάννη παρέμειναν προσηλωμένες στο στόχο τους, δεν επηρεάστηκαν από την καθυστέρηση και έπιασαν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ στα 400 μ. εμπ. με 61.41 και 61.57, αντίστοιχα, κατακτώντας το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο.

Οι δυο αθλήτριες τερμάτισαν με την ίδια σειρά και την περασμένη εβδομάδα στο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους, στα Τρίκαλα, ωστόσο σήμερα κατάφεραν να συνδυάσουν την θέση με το όριο, αλλά και νέα ατομικά ρεκόρ.

Μετά τη νίκη της στα 100 μ. η Ολυμπία Μπέκου- Φέρρες, επικράτησε και στα 200 μ. και μάλιστα το κατάφερε βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με την Αννα Θεμελίδου τερμάτισε σε 24.76 και έδειξε πως έχει τη δυνατότητα να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Γιώργος Δράκος ήταν πρώτος με 21.89, μπροστά από τον Γιάννη Λογοθέτη (22.35).

Ο Χρήστος Κοτίτσας ήταν νικητής στα 800 μ., ωστόσο με 1.51.59, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην ομάδα που θα ταξιδέψει στη Σουηδία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του. Δεύτερος με 1.51.79 ήταν ο Αγγελος Βασιλειάδης, νικητής το απόγευμα του Σαββάτου στα 1.500 μέτρα. Η Κατερίνα Κουτλή ήταν πρώτη στο αντίστοιχο αγώνισμα των νεανίδων με 2.13.70. Καλή εμφάνιση από τη Δήμητρα Ζώτου στη σφυροβολια και νίκη με βολή στα 54,16 μέτρα και τον Κυριάκο Ζώτο, που ήταν πρώτος στη δισκοβολία με 53,71 μέτρα.

Ο Δημήτρης Λεβαντίνος βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ στα 400 μ. εμπ. με 53.09, ωστόσο δεν κατάφερε να πιάσει το όριο (52.50) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων. Εκτός συναγωνισμού, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντής σημείωσε 52.66 και ο Κώστας Νάκος 53.08.

Με άλμα στα 6,04 μ. στο μήκος η Κωνσταντίνα Ρωμαίου έκανε δύο τις νίκες της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν, καθώς χθες είχε επικρατήσει και στο τριπλούν και έδειξε σε καλή κατάταση, ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης της κατηγορίας της.

Σε χαλαρό ρυθμό η Αναστασία Μαρινάκου επικράτησε στα 3.000 μ. με 10.04.73 και έκανε το νταμπλ στη διοργάνωση, μετά την επικράτηση της και στα 1.500 μέτρα. Στα 5.000 μ. νικητής ήταν ο Γιώργος -Μιχάλης Τάσσης με 15.30.28. Μία ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Εριζαμπέλα Τζένγκο με 15,26 μ. στη σφαιροβολία. Εκτός συναγωνισμού πήρε μέρος στον αγώνα η Σταματία Σκαρβέλη, που με βολή στα 15,78 μ., έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, εκεί όπου θα έχει την πρώτη της συμμετοχή με τα ελληνικά χρώματα.

Ο ΓΣ Κηφισιάς ήταν το σωματείο που κατέλαβε την πρώτη θέση στους Έφηβους με 114.5, με τον ΟΦΗ να ακολουθεί με 95,5 και το ΣΑΚΑ να είναι τρίτο με 83. Στις Νεάνιδες ο Αμεινίας Μεσογείων πήρε την πρώτη θέση με 73 βαθμούς, οριακά μπροστά από την Ολυμπιάδα Πατρών (72) και τον ΓΣ Κηφισιάς (71).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ